Zo ziet finance-leiderschap er in toekomst uit

Op dit moment staan CFO’s op scherp vanwege het grote aantal uitdagingen om hen heen. Zij moeten een antwoord vinden op de digitale disruptie, het steeds maar toenemende volume aan data, de groeiende bemoeienis van stakeholders en meer wet- en regelgeving.

Van CFO’s wordt gevraagd om nu de toekomst voor de financiële functie te creëren en te bepalen welke rol technologie daarin speelt.

Door Peter Fleischmann, Senior Sales Director Finance & Supply Chain Management bij Oracle.

Het is inmiddels duidelijk dat automatisering – en dan met name cloud en machine learning – gaan zorgen voor het verdwijnen van veel routinetaken in finance. Neem reconciliatie, waarbij vaak spreadsheets worden gebruikt. Dit kan nu al geautomatiseerd plaatsvinden in de cloud. De verwachting is dat de hele boekhouding in de nabije toekomst dankzij intelligente procesautomatisering zonder menselijke tussenkomst kan plaatsvinden, waarbij medewerkers alleen nog in actie komen als er sprake is van uitzonderingen of een storing. 

Betekent dit dat werken in finance en accounting straks geen optie meer is? Nee. Want uit onze contacten met beroepsorganisaties zoals het Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) blijkt dat bepaalde taken weliswaar verdwijnen, maar ook dat finance-professionals met de juiste skills juist meer dan ooit nodig zijn.

Een datagoeroe worden

“Het historische, transactionele deel van de finance-functie is nu een commodity, en biedt geen concurrentievoordeel”, zegt Nick Jackson, vice president van het CIMA, in een recente webcast. “CFO’s moeten daarom deels in realtime data en deels in realtime analytics investeren.”
Jackson benadrukte de waarde van realtime data als een strategische asset, omdat data te analyseren is en zo een antwoord kan geven op belangrijke vragen van de organisatie. 

“Data alleen kan de problemen niet oplossen, hoe goed we ook automatiseren en schone data gebruiken. De finance-afdeling is uitstekend gepositioneerd om als menselijke interface te dienen om het financiële proces goed te laten verlopen.”

Door hun training in cijfers en wiskundige formules zijn finance-professionals bij uitstek inzetbaar als ‘human interface’ die data interpreteren, aanbevelingen doen en de business helpen de volgende strategische stap te zetten. In plaats van overbodig te worden, is er juist een grote vraag naar de analytische skills van deze professionals. 

“Er is altijd weer een nieuwe vraag”, zegt Jackson. “Hierdoor krijgt de finance-functie een businesspartner-rol. Finance moet interpreteren wat er uit rapportages komt en dat relateren aan wat er daadwerkelijk in de organisatie gebeurt. Ik denk dat finance-professionals de change agents voor de business worden. Met de juiste mensen en tools is verandering effectief te stimuleren en de manier waarop je daar mee omgaat is daarin de sleutelcomponent.”

Hoe past de cloud hierin?

Om data effectief te kunnen managen, is de cloud essentieel. Door een gedeeld datamodel te gebruiken via verschillende cloudsystemen – waaronder systemen voor finance, HR, supply chain en customer experience – werken organisaties met één ‘single source of truth’ en is een consistent klantbeeld te creëren. Met een ‘connected cloud’ is innovatie mogelijk en zorgt een cloudprovider op regelmatige basis voor nieuwe mogelijkheden en best practices. 

Continue innovatie is juist een van de kernvoordelen van cloudtechnologie. In een recent Oracle-onderzoek zegt een overtuigende 85 procent van de respondenten dat ‘bijblijven op technologiegebied’ het belangrijkste voordeel van de cloud is voor de finance-functie. Het benutten van nieuwe technologie, zoals machine learning, om arbeidsintensieve processen te automatiseren en nieuwe diensten te creëren, is veel eenvoudiger wanneer een organisatie directe toegang heeft tot de nieuwste mogelijkheden.

Mensen, processen en technologie

Net als bij iedere bedrijfstransformatie gaat het niet uitsluitend om technologie. Het is ook nodig om de totale bedrijfsstrategie te bepalen. Vanuit de doelen van de business is het mogelijk om vast te stellen welke skills nodig zijn in het finance-team. Vervolgens is te bepalen welke tools, technologieën en processen voor de juiste ondersteuning zorgen en welke goed te automatiseren zijn. Zo is een basis te leggen voor de toekomst en krijgen medewerkers de ruimte om te werken aan strategische opdrachten. 

Voor meer informatie over de toekomst van finance, bekijk de webcast.