HP sleept voormalige CFO overnameprooi voor de rechter

De kater die technologieconcern HP overhield aan de overname van Autonomy in 2011 is nog lang niet voorbij. De laatste ontwikkeling in het drama is dat HP van plan om de voormalige CFO van Autonomy, Sushovan Hussain, voor de rechter te slepen als hij zijn verzet tegen een schikking met aandeelhouders niet staakt.

uitdraaide op een fiasco. In één jaar moest HP maar liefst 8,8 miljard dollar afschrijven op de deal en beschuldigde HP Autonomy’s voormalige bestuur ervan met de boeken te hebben geknoeid. Uiteraard ontkende de voormalige top dit. De voormalige Autnomy bestuurders claimen dat hun bedrijf onder HP niet tot bloei kon komen waardoor er zoveel moest worden afgeboekt op de waarde.

Een aantal aandeelhouders van HP startten echter een rechtzaak tegen het bestuur de onderneming vanwege de overduidelijke miskoop. In de zomer van dit jaar kwamen de aandeelhouders met het bestuur van HP tot een schikking waarin overeen werd gekomen dat niet het bestuur van HP, maar het bestuur van Autonomy moest bloeden.

De voormalige top van Autonomy laat het er niet bij zitten en vecht de schikking aan. De reactie van HP is duidelijk. Beide partijen kunnen zich opmaken voor heel wat juridisch getouwtrek.  

Gerelateerde artikelen