Huub van Rozendaal overleden

Helaas hebben we het trieste nieuws ontvangen dat oud-CFO Huub van Rozendaal na een kort ziekbed is overleden.

Huub van Rozendaal was als CFO van Sligro Food Group een boegbeeld binnen de CFO-community. Hij was lid van de jury van de Financieel Directeur bij het Familiebedrijf en belangrijke steunpilaar bij de uitbouw van een community voor familiebedrijven binnen de CFO-community. FM-Dag is hiervan het jaarlijkse hoogtepunt. Op CFO Day 2015 werd hij geëerd voor zijn carrière. Na zijn pensioen in 2015, deelde hij zijn kennis via blogs op CFO.nl.

Kevin Mottard, CFO community-manager: “We zijn uiteraard heel erg geschrokken van het overlijden van Huub. We wisten dat hij ziek was, maar het is wel heel snel gegaan. Ik herinner me Huub als iemand waar je altijd een beroep op kon doen voor advies of steun. Dat deed hij in zijn gekende stijl: rechttoe rechtaan, no-nonsense en altijd heel hartelijk.”

Van Rozendaal volgde de opleiding tot registeraccountant aan het NIVRA. Van 1979 tot en met 1986 werkte hij als senior auditor bij KPMG. Hierna ging hij aan de slag als adjunct-directeur bij NWM De Kruithoorn, waar hij tot 1991 actief was.

Toen werd Van Rozendaal CFO bij Sligro Food Group, dat onder zijn leiding een zeer succesvolle groei doormaakte. Bij zijn komst was Sligro een bedrijf van 500 medewerkers en 3 miljoen euro winst, bij zijn pensioen had de onderneming 10.000 medewerkers en bedroeg de winst bijna 70 miljoen euro. In de vijfentwintig jaar dat het bedrijf beursgenoteerd was, steeg de marktwaarde van 25 miljoen naar 1,5 miljard en werd een samengesteld rendement behaald van 17 procent.
Ook won Sligro onder de leiding van Van Rozendaal enkele beursgerelateerde prijzen, waaronder de prijs voor het beste jaarverslag en een Investor Relations Award.  Zelf kreeg Van Rozendaal onder andere een Life Time Achievement Award van de Nederlandse Vereniging voor Investor Relations (NEVIR).

In totaal was Van Rozendaal 24 jaar in dienst bij het familiebedrijf. In een interview met CFO Magazine in 2015 zei hij daarover: “Ik bleef weliswaar in dezelfde baan, maar het bedrijf is ontzettend veranderd en dat betekent ook dat mijn job veranderde. Ik hoefde de uitdaging niet ergens anders te zoeken, die zat in de ontwikkeling van het bedrijf.”
Van Rozendaal was, zoals hij in het interview zei: “bijna één geworden met het bedrijf”. Het was een betrokkenheid die volgens hem tekenend is voor de cultuur bij Sligro.

We wensen de familie, vrienden en collega’s van Huub van Rozendaal veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.