Ian Savage is nieuwe CFO Funding Options

Fintech-onderneming Funding Options versterkt leiderschapsteam met benoeming van ervaren CFO.

Funding Options, een marktplaats voor zakelijke financiering, heeft zijn leiderschapsteam uitgebreid met de benoeming van Ian Savage, een zeer ervaren Chief Financial Officer. 

Ian Savage heeft een goede staat van dienst op het gebied van de ontwikkeling van fast-growth bedrijven. Savage werkte hiervoor als CFO bij multinationaal technologiebedrijf voor mkb vermogensbeheer Finantix. In eerdere functies was hij verantwoordelijk voor de verdrievoudiging van de omzet bij CashFlows in drie jaar tijd; leidde hij de Sigma Financial Group vanuit een start-up positie naar een balanswaarde van bijna 75 miljoen Britse pond; en werkte hij 10 jaar samen met institutionele beleggers bij Anacap Financial Partners. 

Sinds de benoeming van Simon Cureton als CEO in 2019 benut Funding Options de mogelijkheden van Open Banking en datawetenschap wat heeft geleid tot het eerste volledig-geïntegreerde, real-time kredietplatform, de Funding Cloud. Het team heeft onlangs ook een marktplaats voor groene kleinzakelijke financiering gelanceerd om ondernemers te helpen bij hun duurzame doelstellingen. Funding Options heeft via een panel van meer dan 120 kredietverstrekkers al meer dan 10.000 ondernemingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk aan meer dan 0,5 miljard euro krediet geholpen. 

Savage heeft de kneepjes van het vak bij PWC geleerd en helpt Funding Options bij de versnelde uitvoering van de visie. Funding Options wil de grootste marktplaats voor mkb-financiering zijn dat in staat is om bindende offertes en kredietbeslissingen volledig digitaal te leveren. In het VK is dit onlangs binnen 20 seconden gelukt. 

De nieuwe CFO over zijn benoeming: “Funding Options is met een inspirerend groeitraject bezig en ik kijk er naar uit om hierin een rol te spelen. Simon en het management hebben een fantastisch leiderschapsteam samengesteld dat samen met onze medewerkers streeft naar meer concurrentie en keuze in de mkb-financieringsmarkt. Mijn overstap is extra interessant nu Funding Options zijn ambities voor de toekomst goed duidelijk heeft gemaakt: met het kredietplatform de Funding Cloud worden real-time kredietbeslissingen mogelijk en de marktplaats voor groene financiering draagt bij aan een duurzame toekomst. Deze winnende combinatie van leiderschap in de markt, een sterke basis, goede grondbeginselen en een oog op innovatie gaf mij de doorslag om deze spannende uitdaging aan te gaan.”