IBM wil cloudmarkt veroveren met megaovername Red Hat

IBM wil met de overname van Red Hat de nummer 1 hybride cloudleverancier in de wereld worden met een waarde van 1 biljoen dollar.

IBM en Red Hat hebben een definitieve overeenkomst bereikt waarbij IBM alle uitgegeven en uitstaande aandelen zal overnemen voor 190 Amerikaanse dollars per aandeel in contanten. Dit vertegenwoordigt een waarde van circa 34 miljard dollar. Red Hat zal blijven bestaan als een afzonderlijke eenheid binnen het IBM Hybrid Cloud-team.

“De overname van Red Hat is een gamechanger. Het verandert de cloudmarkt volledig,” zegt Ginni Rometty, IBM Chairman, President en Chief Executive Officer. “IBM wordt de nummer 1 hybride cloudleverancier ter wereld en biedt bedrijven de enige open cloudoplossing die de volledige waarde van de cloud voor hun bedrijf ontsluit.”

“De meeste bedrijven hebben momenteel slechts 20 procent van hun cloudreis volbracht en huren rekenkracht in om kosten te besparen,” vervolgt ze. “De volgende 80 procent gaat over het ontsluiten van zakelijke waarde en het stimuleren van groei. Dat is het volgende hoofdstuk van de cloud. Die vereist dat bedrijfsapplicaties naar de hybride cloud verhuisd moeten worden, om meer data te extraheren en elk onderdeel van de organisatie te optimaliseren, van supply chains tot sales.”

Red Hat is een wereldwijde speler in opensourceoplossingen. Met een communitygedreven benadering biedt Red Hat een betrouwbare en high-performance cloud, Linux, middleware, storage en virtualisatietechnologieën. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en consultancy. Als de verbindende factor in een wereldwijd netwerk van enterprises, partners en open source communities helpt Red Hat essentiële en innovatieve technologieën te creëren die groei faciliteren en klanten voorbereiden voor de toekomst. 

“Open source is de standaardkeuze voor moderne IT-oplossingen en ik ben ongelooflijk trots op de rol die Red Hat daarbij heeft gespeeld,” aldus Jim Whitehurst, President en CEO van Red Hat. “Door onze krachten te bundelen met IBM krijgen we de schaalgrootte, middelen en mogelijkheden om de impact van open source te versnellen als basis voor digitale transformatie. Tegelijkertijd kunnen we onze unieke cultuur en onze toewijding voor opensource-innovatie behouden.”

Gerelateerde artikelen