Jan Piet Valk stopt als CFO Boels

De opvolger van Jan Piet wordt René Olsthoorn.

Per 1 juni 2024 stopt Jan Piet Valk als CFO en statutair bestuurder van Boels. Hij treedt per 1 september 2024 toe als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Boels Group. De opvolger van Jan Piet als CFO is René Olsthoorn.

René Olsthoorn start bij Boels op 1 april 2024 en neemt per 1 juni 2024 de rol als CFO over van Jan Piet. René was CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van TABS Holland. De afgelopen 15 jaar heeft René als CFO en CEO een belangrijke rol gespeeld in de succesvolle groei van TABS Holland naar een toonaangevend en financieel gezond bedrijf. Zijn relevante ervaring en kennis bieden een stabiele basis voor zijn toekomstige rol als CFO van Boels.
Jan Piet is sinds april 2020 CFO van Boels en geeft gevolg aan zijn voornemen om na vier succesvolle jaren te stoppen in zijn huidige rol. “Jan Piet heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in de groei en professionalisering van de organisatie. Daarvoor danken wij hem zeer”, aldus Pierre Boels, CEO van Boels Rental.

Lees ook op CFO.nl: Huub van Rozendaal Award 2023 gaat naar CFO Jan Piet Valk (Boels Rentals)

Sinds 2020 heeft Jan Piet onder andere bijgedragen aan talloze acquisitie- en integratieprojecten, zoals de overname van CRAMO en (her-)financieringsprojecten, waaronder de eerste obligatieplaatsing van Boels. Als bestuurder heeft hij ook succesvol bijgedragen aan het ontwikkelen en implementeren van een veerkrachtige bedrijfsstrategie. Onder zijn leiding werd bovendien een platform voor groei gerealiseerd, ondanks de dynamische omstandigheden waarmee de onderneming de afgelopen jaren werd geconfronteerd. Deze inspanningen zijn in 2023 bekroond met de prestigieuze ‘Huub van Rozendaal Award’ door Financieel Management (FM).

Jan Piet Valk: “Ik ben dankbaar voor de kansen en het vertrouwen dat ik de afgelopen vier jaar van de hele Boels organisatie, en in het bijzonder van Pierre Boels, heb gekregen. Het is een grote eer om mijn nieuwe rol in de RvC te mogen vervullen. In deze functie kan ik mij blijven inzetten voor dit ongelooflijk mooie bedrijf en iedereen die er deel van uitmaakt. Ik ben trots en kijk met veel plezier terug op hetgeen we de afgelopen jaren als organisatie, vooral samen, hebben gerealiseerd. Ik hoop nog vele jaren vanuit mijn nieuwe rol een waardevolle bijdrage te blijven leveren.”

Mede dankzij de financiële leiding van Jan Piet is Boels gegroeid tot één van de grootste Europese verhuurbedrijven met een jaaromzet van ruim € 1,5 miljard in 2023. Gebouwd op een sterke financiële positie en klaar voor de volgende groeifase. Pierre Boels, CEO van Boels Rental: “Ik kijk uit naar een succesvolle voortzetting met Jan Piet als voorzitter van de RvC. Vol vertrouwen kijk ik ook uit naar de komst van René Olsthoorn. Door zijn relevante ervaring en kennis is er een stabiele basis om samen verder te bouwen aan de groei en de sterke financiële positie van Boels.”

Ook naar FM Dag 2024 komen?
Op 17 april a.s. zal FM Dag “Orakels” in het teken staan van het beantwoorden van de meest urgente vragen van CFO’s, finance directors, financieel managers en controllers. Vanuit CFO.nl mogen wij dit jaar een beperkt aantal toegangskaarten weggeven aan leden van onze CFO Community die werkzaam zijn voor organisaties met een omzet van minimaal € 50 miljoen. Wil jij dit jaar ook aanwezig zijn op FM Dag, stuur dan een mail naar Amber Overbosch, Community Manager van CFO Community: amberoverbosch@sijthoffmedia.nl