KPMG investeert $1,5 miljard in versnelling duurzaamheid

In de komende drie jaar investeert accountants- en adviesorganisatie KPMG wereldwijd $1,5 miljard in dienstverlening gericht op milieu, maatschappij en bestuur. 

Dit nieuwe investeringsprogramma op het zogeheten ‘Environmental, Social and Governance’ (ESG) gebied omvat training van alle 227.000 medewerkers, uitbreiding van diensten bijvoorbeeld rondom klimaatrisico’s en decarbonisatie, ontwikkeling van nieuwe technologie en partnerships en de ondersteuning van ontwikkelingslanden in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. 

Het nieuwe investeringsprogramma is gericht op het verder verankeren van ESG-dienstverlening in de gehele organisatie op weg naar een duurzame economie. Uitbreiding van dienstverlening aan klanten omvat activiteiten op het vlak van transformatie naar een duurzame organisatie, daarover verslagleggen en controle doen.

KPMG breidt het aantal diensten verder uit bijvoorbeeld om multinationals te helpen hun decarbonisatieroute uit te stippelen op weg naar een koolstofvrije organisatie. De investeringen komen verder ten goede aan nieuwe en uitbreiding van bestaande ESG-adviesdiensten en ontwikkeling van nieuwe technologie die organisaties moet helpen meer inzicht te krijgen in kansen en risico’s door klimaatverandering en bijvoorbeeld betere inzage in de toeleveringsketen als het gaat om verantwoorde fabricage van producten en onderdelen. In samenwerking met het World Business Council voor duurzame ontwikkeling heeft KPMG inmiddels een raamwerk ontwikkeld om circulariteitsprestaties te meten. Voor de verrijking van het dienstenportfolio wordt de samenwerking met partners zoals Microsoft, ServiceNow en Google ook verder verstevigd.

In samenwerking met Cambridge University en New York University ontwikkelt KPMG een ESG-trainingsprogramma voor alle 227.000 medewerkers wereldwijd. In Nederland richt KPMG een ESG academie op die toegankelijk wordt voor organisaties die hun kennis op het gebied van ESG willen versterken. Zowel voor het bedrijfsleven als overheidsinstanties.

Ook heeft KPMG samen een toepassing ontwikkeld die asset managers inzicht geeft in de duurzaamheid van gemaakte keuzes.