M&A Awards uitgereikt: overname van Ordina door Sopra Steria is beste deal van 2023.

Spectaculaire afsluiter van dealjaar 2023 en prijzenregen in de Beurs van Berlage.

Tijdens een spectaculaire afsluiter van dealjaar 2023 werden in de Beurs van Berlage op donderdagavond 14 december weer als vanouds prijzen uitgereikt aan de beste deals, dealmakers en firma’s. De 24ste editie van dit toonaangevende evenement voor de sector werd een daverend succes.

De award voor beste deal van het jaar ging naar de veelbesproken overname van Ordina door Sopra Steria. De jury was bijzonder onder de indruk van de complexiteit van de transactie; alle hulde dus voor de dealmakers die deze enorm lastige transactie hebben weten te closen. In de mid-market scoorde de deal tussen de providers van online betalingen – European Payments Initiative (EPI) en iDEAL and Payconiq – veel achten en negens van de jury vanwege de strategische logica als ook de complexiteit van deze transactie. De mensen achter deze mooie deal die de award kwamen ophalen verwachten meer consolidatie te gaan zien in de markt voor payments de komende jaren.

Lees ook op CFO.nl: Joyce van Donk (CFO Ordina): "De markt in de Benelux wordt met name gekenmerkt door een groot aantal nichebedrijven en zzp’ers die gespecialiseerd zijn in specifieke IT‏en consultancydiensten voor een bepaald segment, of voor een bepaalde markt.”

De M&A Award voor beste M&A-adviseur ging – niet voor de eerste keer – naar Bastiaan Vaandrager van Rothschild & Co. “Heel veel werk van heel veel mensen”, zei de topdealmaker diplomatiek, “maar ik ben er uiteraard heel trots op. Zijn terugblik op 2023: “In de eerste helft van het jaar zagen we wat mooie deals uit 2022, maar in de tweede helft werd het wat lastiger.” Uiteraard wilde de topadviseur niet prijsgeven wat er in het vat zit voor volgend jaar, maar dat er iets moois aankomt is duidelijk.

Voor de Mid-Market ging Martijn Koops van Lincoln International met de tombstone naar huis. Het was de eerste award voor Koops, hoe heeft hij het gedaan, wilde Roland Koopman, de host van de avond, graag van hem weten. ”We hebben vertrouwen gekregen van veel cliënten”, zei de winnende Mid Market adviseur die 2023 – tegen de stroom in – een recordjaar noemde. Dat belooft wat voor volgend jaar.

Lennard Keijzer van De Brauw Blackstone Westbroek werd gekozen tot best M&A Lawyer van het jaar. Hij won de prijs eerder in 2021. Wat hem was bijgebleven van de toonaangevende Eriks – Lonestar transactie was: “Mooie over-de-zomer deal, alle standaardantwoorden”, zei de M&A-advocaat met een glimlach. De beste M&A Lawyer Mid-Market werd Laura Overes van deBreij die vertelde zeer positief verrast te zijn door deze mooie uitslag.

De M&A Awards was een fantastische afsluiter van een uitdagend dealjaar voor de M&A Community met heerlijk eten, uitstekende wijnen, een feestelijke sfeer en voor sommige kantoren en professionals natuurlijk die ultieme bekroning op al het harde werk; het binnenhalen van zo’n felbegeerde M&A Award.

Overzicht van alle winnaars

Best Deal
Sopra Steria – Ordina

Best Deal Mid-Market
EPI – Currence iDEAL & Payconiq International

Best Small Cap Deal
Indutrade – SKS

Best M&A Law Boutique
deBreij

Best M&A Law Firm
Loyens & Loeff

Best M&A House Mid-Market
Oaklins

Best M&A House
Rothschild & Co

Best Transaction Services Firm Mid-Market
SINCERIUS

Best Transaction Services Firm
PwC

Best Acquisition Finance Provider
ING

Best Venture & Growth Capital Provider
Holland Capital

Best Hands-On Investment Firm
Torqx Capital Partners

Best Family Office
NPM Capital

Best Private Equity House Lower Mid-Market
Karmijn Kapitaal

Best Private Equity House Mid-Market
Egeria

Best Private Equity House
Waterland Private Equity

Best M&A Advisor
Bastiaan Vaandrager – Rothschild & Co

Best M&A Advisor Mid-Market
Martijn Koops – Lincoln International

Best Debt Advisor
Marcel van de Wijdeven – Nielen Schuman

Best M&A Tax Advisor
Ronald van de Merwe – JSA Tax

Best M&A Lawyer
Lennard Keijzer – De Brauw Blackstone Westbroek

Best M&A Lawyer Mid-Market
Laura Overes – deBreij

Best Diversity Firm
Pellicaan Advocaten

Best Young M&A Advisor
Aleksa Nikolic – ING

Best Young M&A Lawyer
Omar El Gachi – Stibbe

Best Young PE Manager
Katherine de Kruiff – Torqx Capital Partners