Maarten de Vries nieuwe CFO AkzoNobel

AkzoNobel stelt Maarten de Vries aan als nieuwe financieel topman. Hij vervangt Maëlys Castella die onlangs terugtrad vanwege gezondheidsredenen. De benoeming per 1 januari wordt op een nader te bepalen moment voorgelegd aan de aandeelhouders, zo laat het verf- en chemiebedrijf weten.

De Vries komt over van beursintermediair Intertrust, waar hij dezelfde functie bekleedde. Eerder werkte hij onder meer voor TNT Express, Philips en Philips-joint venture TP Vision. AkzoNobel-topman Thierry Vanlancker prijst onder meer zijn ervaring in het leiden van koop- en verkoopprocessen.

AkzoNobel maakte op 8 september bekend dat Castella opstapt als financieel topvrouw. Dat leidde tot enige onrust onder aandeelhouders die niet lang daarvoor ook al topman Ton Büchner wegens gezondheidsredenen zagen vertrekken. Volgens het bedrijf was dat toeval. Castella keert overigens na haar herstel terug bij Akzo, zij het in een andere managementfunctie.

Akzo is momenteel op zoek naar een koper voor zijn chemietak. Het gehele bedrijf was eerder dit jaar in het vizier van de Amerikaanse branchegenoot PPG, maar ging tot frustratie van sommige aandeelhouders niet in op de avances.

(ANP)

CFO Magazine interviewde Maarten de Vries in 2015, toen hij CFO was van TNT Express. Lees het interview hier terug.