Marloes Roetgerink voorgedragen als nieuwe CFO van ForFarmers

Financieel-directeur van de business group Europa FrieslandCampina start in juni.

De RvC van ForFarmers N.V. (‘ForFarmers’) heeft Marloes Roetgerink voorgedragen om per 28 mei a.s. te worden benoemd als CFO. Sinds Roeland Tjebbes per 31 december 2023 vertrok werd de CFO positie ad interim vervuld door Hans Kerkhoven. Marloes Roetgerink zal op 1 juni 2024 starten bij ForFarmers.

Roetgerink (44) heeft Industrial Engineering & Management gestudeerd aan de University of Twente, en is vervolgens opgeleid tot Register Controller aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De afgelopen tien jaar vervulde ze senior financiële posities bij Royal FrieslandCampina. Daarvoor was zij tien jaar werkzaam in de voedingsindustrie bij Heineken N.V.

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de RvC van ForFarmers: “Ik ben zeer verheugd dat wij Marloes Roetgerink kunnen voordragen, haar brede ervaring in de agrifood sector is naast haar inhoudelijke kennis van grote waarde voor ForFarmers en onze klanten. Daarbij is de raad van commissarissen van mening dat Marloes Roetgerink een goede aanvulling is in het huidige team van de raad van bestuur.”

Ook Roetgerink:is vereerd en enthousiast om als CFO bij ForFarmers aan de slag te gaan. "De toewijding van ForFarmers aan een toekomstbestendige, betaalbare en duurzame voedselketen sluit naadloos aan bij mijn persoonlijke waarden en ambities. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn toekomstige collega’s een bijdrage te kunnen leveren aan die missie.”

Lees ook op CFO.nl: Arnout Traas (CFO ForFarmers): "Blik op lange termijn is must."

Ook naar FM Dag 2024 komen?
Op 17 april a.s. zal FM Dag “Orakels” in het teken staan van het beantwoorden van de meest urgente vragen van CFO’s, finance directors, financieel managers en controllers. Vanuit CFO.nl mogen wij dit jaar een beperkt aantal toegangskaarten weggeven aan leden van onze CFO Community die werkzaam zijn voor organisaties met een omzet van minimaal € 50 miljoen. Wil jij dit jaar ook aanwezig zijn op FM Dag, stuur dan een mail naar Amber Overbosch, Community Manager van CFO Community: amberoverbosch@sijthoffmedia.nl