Marnix Borghouts nieuwe CFO van doorstartend Lightyear

Voormalige bouwer van zonne-auto richt zich nu op solartechnologie voor de mobiliteitssector.

Lightyear heeft sinds deze week een nieuwe CFO. En ook een nieuwe CEO. Het Helmondse bedrijf bouwt geen zonne-auto meer, maar richt zich inmiddels, gesteund door een Koreaanse miljoeneninvestering, op solartechnologie voor de mobiliteitssector.

Deze week deed oprichter Lex Hoefsloot een stap terug en werden Bonna Newman en Marnix Borghouts benoemd tot nieuwe CEO en CFO. Borghouts begon zijn carrière ooit op de auditafdeling van KPMG. Hoefsloot blijft actief binnen het bedrijf.

Lees ook op CFO.nl: CFO Laurens Weers stapte over van Lightyear naar PhotonDelta: "Het is een dubbel gevoel dat ik er nu niet ben voor oud-collega’s."

Geen enquête corporate governance Lightyear-groep

De Ondernemingskamer heeft gisteren een verzoek afgewezen om een enquête te bevelen bij de Lightyear-groep. De aangevoerde gronden daarvoor zijn onvoldoende zwaarwegend, terwijl de curator en BDO al onderzoek doen.

Maarten van Ingen, curator in het faillissement van financieringsvehikel Friends of Lightyear Holding B.V., wilde onderzocht hebben of Lightyear niet te lang is doorgegaan met het aantrekken van investeerders en of er niet een te rooskleurig beeld is verstrekt over de gang van zaken. Daarnaast wilde de curator extra onderzoek naar de corporate governance, het personeelsbeleid en het financiële beleid van het bedrijf. Het ging om vier vennootschappen van de groep.