Meerderheidsbelang TNO Bedrijven nieuwe uitdaging voor rasondernemer Peter Goedvolk

Voormalig Argos Oil-topman Peter Goedvolk heeft een meerderheidsbelang verworven in TNO Bedrijven, onderdeel van onderzoeksinstituut TNO. De portfolio beslaat 27 jonge en snel groeiende technologie gedreven bedrijven met ruim 1.100 medewerkers in de sectoren Hi Tech, Life Sciences en Energy.

De eerste stap is dat de bedrijfsnaam wordt omgedoopt tot First Dutch Innovations. De organisatie is gericht op innovatie, kennisvalorisatie en groei. Goedvolk heeft Gina van der Werf, voormalig CEO van Priority Telecom (onderdeel van Liberty Global), aangesteld als Managing Director.

De Rotterdamse oliehandelaar plaatst het bedrijf naast First Dutch en Count Trading & Logistics. De GOEDVOLK Group of Companies telt duizenden werknemers ondergebracht in verschillende bedrijven ondersteund door meer dan 100 locaties in de wereld. “Dit is het hoogtepunt van mijn ondernemerschap. In deze transactie komen 35 jaar ondernemerschap, innovatie en disruptive challenges van de kenniseconomie samen. Ik kan niet wachten om met het team de portfolio verder vorm te geven en uit te bouwen. De wereld verandert dramatisch, de transitie is onomkeerbaar en de kansen zijn legio,” aldus Goedvolk, tevens een graag geziene gastspreker in de CFO Community.

Het overgenomen First Dutch Innovations presenteert naast een portfolio van bedrijven ook een online state-of-the-artplatform die anderen uitnodigt te participeren, zoals universiteiten, researchcentra, academische ziekenhuizen en financiële instellingen. De portfolio krijgt steun van op het gebied van strategie, commercie en financiën.

Ook de verkopende partij laat optekenen tevreden te zijn. "Het First Dutch Innovations concept biedt de unieke mogelijkheid het MKB in Nederland een sterke en innovatieve impuls te geven”, deelt Paul de Krom, voorzitter Raad van Bestuur van TNO mee. 

—————————————————————————————————————————

Embrace entrepreneurship. Dat is het thema van de CFO Day 2017 op 1 juni. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die trouw blijven aan de kern van hun ondernemerschap, hun groei weten vast te houden. Maar hoe blijf je ondernemend? En hoe komt het dat ondernemerschap uit organisaties verdwijnt? Kom naar de CFO Day. Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie.