Met GoDutch heeft het mkb er een nieuwe bank bij

Bank wil duurzaamheid nadrukkelijk integreren in de bedrijfsvoering.

Nederland heeft er een nieuwe bank bij. Een die belooft zijn overwinst te verdelen tussen klant, milieu en aandeelhouder. De bank, die GoDutch heet, hoopt nog dit jaar tienduizend startende ondernemers aan zich te binden, meldt het FD.

  • Nederland heeft er een nieuwe bank voor kleine ondernemers bij.
  • GoDutch, dat samenwerkt met de Franse financiële dienstverlener Swann, wil duurzaamheid nadrukkelijk integreren in de bedrijfsvoering.
  • De ambitie is om binnen één jaar 10.000 zakelijke klanten te hebben in Nederland.

Nederland heeft er een nieuwe bank voor kleine ondernemers bij: GoDutch. De bank richt zich ook actief of sociale en duurzame initiatieven. De ambitie is om binnen één jaar een bestand van 10.000 bedrijven op te bouwen in Nederland.

GoDutch heeft naar eigen zeggen diverse pakketten voor zakelijk bankieren gericht op mkb-bedrijven, zelfstandigen, verenigingen en stichtingen. De Nederlandse startup maakt gebruik van de bankvergunning van de Franse financiële dienstverlener Swann.

Lees ook:

“Door onze inkomsten en kosten transparant te maken en de inkomsten te delen met onze gebruikers, stellen wij een nieuwe norm: écht eerlijk bankieren. In plaats van bankieren als kostenpost, gaan onze gebruikers geld verdienen aan hun betaalrekening.”

Gebruikelijke functies voor zakelijk bankieren

GoDutch wil gebruikers de keuze geven om hun inkomsten vanuit de app te doneren aan sociale en duurzame projecten. De bank biedt reguliere functionaliteiten van zakelijk bankieren zoals wereldwijde overboekingen, bulk betalingen via upload, SEPA-incasso’s en extra betaalkaarten voor personeel. [Artikel gaat verder na de advertentie voor CFO Day 2024]

Als betrokken CFO kun je samen met vakgenoten invloed uitoefenen op de toekomst binnen jouw sector. Bespreek belangrijke trends, ontwikkelingen en strategieën tijdens onze online CFO.nl Panels. Geïnteresseerd in kosteloze deelname? Bezoek CFO.nl/panel voor meer informatie en sluit je aan.

De nieuwe bank werkt samen met de Franse betalingsdienstverlener Swann voor transactieverwerking, compliance en risk management. Verder vallen tegoeden op de zakelijke rekeningen van Swan onder het Europese depositogarantiestelsel, dat bescherming biedt tot 100.000 euro.

Gerelateerde artikelen