Michael Pontzen wordt de nieuwe CFO van Nouryon-dochter Nobian

Nieuwe Duitse CFO volgt interim Thorsten Krekels op per 1 september.

Michael Pontzen, die 25 jaar ervaring heeft in finance, investor relations, management en executive functies, volgt Thorsten Krekels op, die de rol van CFO sinds 1 januari ad interim waarnam. Krekels zal vanaf volgende maand zijn functie als Group Controller hervatten.

De afgelopen 19 jaar bekleedde Pontzen verschillende financiële functies bij LANXESS, een producten van speciality chemicals gevestigd in Duitsland. Hij gaf daar leiding aan verschillende afdelingen, waaronder Investor Relations, Corporate Finance en Controlling. De afgelopen 8 jaar was hij werkzaam als CFO en lid van de raad van bestuur. Ook werkt hij bij de afdelingen Investor Relations van Airbus en MAN Group.

Lees ook: Pieter Pijper nieuwe CFO van Elestor

Dochteronderneming Nouryon

Nobian, voorheen Industrial Chemicals, is een dochteronderneming van Nouryon. He idee dachter de naamsverandering in 2021 was een verdere ontwikkeling van de geïntegreerde waardeketen voor essentiële basischemicaliën in Europa, waarbij Nouryon zich kon blijven concentreren op het vergroten van haar wereldwijde positie in de fijnchemie.

‘’Pontzen komt bij ons op een belangrijk moment, omdat Nobian zich concentreert op de verdere ontwikkeling en uitvoering van onze groei- en investeringsstrategie,’’ zegt Michael Koenig, CEO Nobian.