Nieke Martens wordt nieuwe CFO Vitens

Bankier wordt CFO van drinkwaterbedrijf.

De aandeelhouders van Vitens hebben op 21 april de voordracht van Nieke Martens, als nieuwe CFO van Vitens, bekrachtigd. Martens start op 15 mei bij.

Martens studeerde bedrijfseconomie aan Tilburg University en deed de master of business addministration (MBA) aan INSEAD Business School. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring opgedaan bij banken als ABN AMRO en Van Lanschot Kempen. Hiervoor werkte ze bij de Rabobank als Chief KYC Officer Retail NL. 

Martens voelt naar eigen zeggen een sterke verbondenheid met de maatschappelijke wateropgave en wil haar krachten graag inzetten om Vitens als bedrijf en als organisatie verder te ontwikkelen. Martens: “Ik kijk ernaar uit om de strategie “Elke druppel duurzaam” samen met de collega’s tot uitvoering te brengen. De komende jaren moeten een aantal belangrijke keuzes worden gemaakt in het waterecosysteem om zowel de continuïteit als verduurzaming te borgen. Dat is voor mij een belangrijke reden er nu voor te kiezen om mijn ervaring op het gebied van transformatie, digitalisering en finance voor Vitens en Nederland in te gaan zetten.”