Nieuwe CFO YoungCapital: groeien en ondernemende cultuur behouden

Oscars Visser is de nieuwe CFO van recruitmentorganisatie YoungCapital. CFO.nl stelde hem enkele vragen over zijn nieuwe baan en over zijn ideeën.

Waarom deze overstap?
"YoungCapital was op zoek naar een nieuwe CFO met drive, lef, eagerness en ondernemerschap. Ik oriënteerde me op een volgende logische stap in mijn carrière bij een inspirerend bedrijf met een mooie uitdaging. We zijn samen tot de conclusie gekomen dat we goed bij elkaar passen." 

Wat is de belangrijkste uitdaging voor u en voor YoungCapital?
"De belangrijkste uitdaging is hoe we onze groeidoelstellingen op zowel omzet als marge realiseren en hoe we dit beheersen met behoud van de ondernemende cultuur van YoungCapital: het YoungCapital DNA."

Wat is het eerste dat u op kantoor gaat doen?
"Onboarden, rondlopen, veel vragen stellen en vooral heel goed luisteren naar mijn nieuwe collega's."

Iets anders dan: wat hoopt dat aangepakt wordt na de verkiezingen in maart?
"Ik hoop op herziening van het belastingstelsel, dan denk ik aan het verlagen van de belasting op arbeid op weg naar een vlaktaks in combinatie met het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek, het gelijktrekken van de btw-tarieven en in het algemeen belastingen op gebruik in plaats van bezit. Verder moet de Wet werk en (on)zekerheid gecorrigeerd worden en de termijn doorbetaling loon bij ziekte verlaagd worden. De technologische ontwikkeling moet omarmd worden als een kans voor een duurzame economische ontwikkeling."