Boudewijn Beerkens nieuwe topman moederbedrijf C&A

De familie Brenninkmeijer, C&A en vastgoedbeheerder Redevco, heeft gekozen voor een nieuwe CEO.

Met het aanstellen van Boudewijn Beerkens als topman van Cofra Holding hoopt de familie Brenninkmeijer het tij voor C&A te keren. De detailhandel zit, mede door de opkomst van internet winkelen, in de hoek waar de klappen vallen. Cofra, 60.000 werknemers, is het moederbedrijf van de kledingwinkelketen. 
Eerder werd al gespeculeerd dat de Brenninkmeijers, met een geschat vermogen van 22 miljard euro stevig verankerd op de eerste plaats van de Quote 500 familieranglijst, de C&A vestigingen en het onderliggende vastgoed wilden verkopen. Daar wordt voorlopig vanaf gezien, mede omdat ook bedrijven die winkelvastgoed beheren in een negatieve spiraal zitten. Zo zag Wereldhave zijn beurswaarde afgelopen jaren naar beneden duikelen.
Beerkens moet voor C&A nieuwe groei buiten Europa zoeken en met het private equity-fonds Bregal Investments, ook onder Cofra Holding vallend, de financiële risico’s van de Brenninkmeijers spreiden. Dat deed hij in zijn eerdere functie als CSO sinds afgelopen drie jaar deels ook al bij Cofra Holding. Daarvoor werkte hij als CFO bij familiebedrijf SHV Holding en Wolters Kluwer. Bij het informatieconcern zorgde Beerkens voor flinke kostenbesparingen en een aantal overnames.   
In het persbericht laat Cofra Holding weten dat Beerkens verantwoordelijk wordt voor ‘verdere groei en diversificatie’, waarbij hij rapporteert aan Martijn Brenninkmeijer, de huidige CEO.