Northwave Cyber Security benoemt Sander Roosendaal tot nieuwe CFO

Medeoprichter John van Veen gaat met pensioen.

Europese cybersecurityspecialist Northwave Cyber Security heeft Sander Roosendaal benoemd als Chief Financial Officer. Hij is gestart op 1 december 2023 in zijn nieuwe functie. Roosendaal (45) heeft deze positie eerder bekleed bij Orange Cyber Defense en Securelink. 

Steven Dondorp, CEO en oprichter van Northwave: “Sander heeft veel internationale ervaring en hij kent onze branche door en door. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een belangrijke bijdrage zal leveren aan het versterken van onze positie als toonaangevende Europese cybersecurityspecialist.”

Roosendaal neem het CFO-stokje over van medeoprichter en aandeelhouder John van Veen, die met pensioen gaat. Dondorp: ”John richtte Nortwave zestien jaar geleden op; in al die jaren hebben we nauw samengewerkt en de organisatie opgebouwd tot wat het nu is. Ik ben hem zeer dankbaar voor zijn positieve energie, zijn originele kijk op zaken en de enorme bijdrage die hij heeft geleverd aan onze bedrijfscultuur, waarin de mens en ondernemen centraal staan.”

Roosendaal kijkt uit naar zijn nieuwe rol: ”Northwave is een zeer deskundige en innovatieve cybersecurityorganisatie. Het bedrijf is gegroeid van een kleine Nederlandse cybersecurityconsultant tot een Europese leider op het gebied van Managed Security Services en Incident Response. Northwave staat al sinds 2018 in de top 1000 van de Financial Times van snelst groeiende organisaties in Europa en toch is de directie is nog steeds voor 100% eigenaar van de organisatie. Dat is binnen deze branche uitzonderlijk, zo niet uniek. Ik hoop komende jaren bij te dragen aan een nog grotere groei van deze mooie organisatie."

Lees ook op CFO.nl: Chinese hackersgroep zat jaren in netwerk chipfabrikant NXP