Noud Tillemans nieuwe CFO van SkyNRG

Oud-CFO Fairphone stapt in wereld van duurzame brandstof.

SkyNRG, een global leader in Sustainable Aviation Fuel (SAF), kondigt de benoeming aan van Noud Tillemans als nieuwe Chief Financial Officer. Als CFO zal hij deel uitmaken van het managementteam en de taken overnemen van medeoprichter Theye Veen, die aanblijft als Chief Commercial Officer. Noud Tillemans brengt uitgebreide expertise mee op het gebied van financiën, het
bankwezen en duurzame chemicaliën.

Voor zijn komst naar SkyNRG werkte hij voor Fairphone als CFO en Managing Director. Daarvoor was hij Financieel Directeur bij Avantium, een pionier op het gebied van duurzame chemie en bioplastics. Tijdens deze periode was hij betrokken bij verschillende financieringsrondes, waaronder de IPO van Avantium in 2017. Daarvoor werkte Noud in finance en banking, onder andere bij ABN AMRO.

Tillemans’ benoeming volgt op de initiële investering van €175 miljoen door Macquarie Asset Management – Green Investments, aangekondigd in november 2023. Noud’s expertise en ervaring zullen de verdere groei van SkyNRG ondersteunen, voornamelijk met betrekking tot de ontwikkeling en exploitatie van faciliteiten voor SAF-productie.

Tegen 2030 streeft SkyNRG ernaar SAF-faciliteiten te openen in Europa en de VS, in samenwerking met verschillende strategische partners. Tot nu toe heeft SkyNRG partnerovereenkomsten gesloten met onder andere KLM Royal Dutch Airlines en Boeing. Op de lange termijn kunnen deze overeenkomsten naar schatting tot wel €4 miljard aan omzet opleveren.

Philippe Lacamp, Chief Executive Officer bij SkyNRG: “We zijn blij om Noud bij SkyNRG te verwelkomen. Als ervaren financieel professional met een indrukwekkende staat van dienst in de duurzame sector, brengt hij capaciteiten en purpose-driven principes met zich mee die naadloos aansluiten bij SkyNRG. Met zijn komst verwachten we dat Noud een waardevolle aanwinst zal zijn voor ons managementteam en ons bedrijf, vooral nu we een nieuwe groeifase ingaan.”

Registreer je nu voor CFO Day 2024 en zorg dat je erbij bent op 30 mei!
https://cfoday.nl/aanmelden/

Deelname aan CFO Day is voorbehouden aan CFO’s van organisaties met een omzet van minimaal € 200 miljoen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen