Nyenrode en KPMG komen met ESG Innovation Institute

KPMG en Nyenrode Business Universiteit hebben een innovatie-instituut opgericht op het vlak van Environmental, Social en Governance (ESG) thema’s. 

Het ESG Innovation Institute van Nyenrode en KPMG is de eerste academische samenwerking op het vlak van duurzaamheid tussen een groot accountants- en adviesbedrijf en universiteit in de Benelux. Doel is de nieuwste kennis toegankelijk maken voor iedere organisatie die versneld wil verduurzamen.

KPMG en Nyenrode zetten samen een ESG leerstoel op en ontwikkelen een onderwijsaanbod, onderzoek, wetenschappelijke publicaties en organiseren netwerk- en andere bijeenkomsten. De gezamenlijke ambitie is een beweging onder bestuurders en andere professionals op gang brengen door hen te inspireren en vernieuwend duurzaam leiderschap te faciliteren. Zo beschikken zij straks over de nieuwste kennis en vaardigheden die nodig zijn om bedrijven toekomstbestendig te maken op weg naar een duurzame economie. Daarvoor is veel innovatie en samenwerking in ecosystemen nodig.
 

Gerelateerde artikelen