Nynke Dalstra wordt de nieuwe CFO van Eneco

Opvolger van Jeanine Tijhaar treedt aan per 9 septeber.

De Raad van Commissarissen van Eneco heeft Nynke Dalstra per 9 september 2024 benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) en lid van de Raad van Bestuur.
Hiervoor was Nynke Dalstra CFO en lid van de Raad van Bestuur bij ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en is sinds 2021 werkzaam als CFO op ad interim basis, voor onder andere waterbedrijf Vitens, Koopman Logistics Group en ProRail.

Eerder dit jaar maakte Jeanine Tijhaar bekend te stoppen als CFO bij Eneco. In 2021 volgde zij Guido Dubbeld op als CFO en speelde een grote rol bij overname door Mitsubishi Corporation en Chubu Electric.

Als betrokken CFO kun je samen met vakgenoten invloed uitoefenen op de toekomst binnen jouw sector. Bespreek belangrijke trends, ontwikkelingen en strategieën tijdens onze online CFO.nl Panels. Geïnteresseerd in kosteloze deelname? Bezoek CFO.nl/panel voor meer informatie en sluit je aan.

 

Nynke Dalstra: ‘’Ik kijk er naar uit om als CFO bij te dragen aan Eneco’s missie ’duurzame energie van iedereen’ en de uitvoering van Eneco’s One Planet plan. Vraagstukken rondom energie en de energietransitie zijn altijd een belangrijk thema in mijn loopbaan geweest. Na een aantal jaren op ad interim basis te hebben gewerkt, heb ik er veel zin in om weer permanent als bestuurder aan de slag te gaan in de dynamische energiesector waarbij grote uitdagingen voor de toekomst van onze aarde centraal staan’’.

Lees ook op CFO.nl: Jeanine Tijhaar (CFO Eneco): “Praat niet alleen over successen, maar ook over zaken die je gevormd hebben.”

 

Gerelateerde artikelen