Pascal Peer wordt de nieuwe CFO van de KNVB

Huidige CFO van ilionx treedt aan in oktober.

De KNVB verwelkomt per 1 oktober Pascal Peer (46) als de nieuwe CFO. Met twintig jaar ervaring in financieel leiderschap en strategische functies, heeft Peer een brede achtergrond opgebouwd in verschillende sectoren, waaronder IT, telecom, technologie en retail. Op dit moment is hij nog CFO bij ilionx, waar hij verantwoordelijk is voor finance, IT, legal en compliance. Bij ilionx, dat eigendom is van private equity fonds FSN, speelde Peer een cruciale rol in de groei en ontwikkeling van het bedrijf. Daarvoor werkte hij twaalf jaar bij Eurofiber, waar hij in diverse senior management posities actief bijdroeg aan de financiële groei en het succes van het bedrijf in de digitale infrastructuurmarkt.

Als betrokken CFO kun je samen met vakgenoten invloed uitoefenen op de toekomst binnen jouw sector. Bespreek belangrijke trends, ontwikkelingen en strategieën tijdens onze online CFO.nl Panels. Geïnteresseerd in kosteloze deelname? Bezoek CFO.nl/panel voor meer informatie en sluit je aan.

Brede portefeuille

Als CFO van de KNVB krijgt Peer een uitgebreide portefeuille toegewezen: naast Finance vallen ook de KNVB-campus, het voetbal medisch centrum, facilities en fan services (ticketing) onder zijn verantwoordelijkheid. Zijn passie voor de sport motiveert hem extra om bij te dragen aan de missie van de KNVB en het Nederlandse voetbal naar een hoger niveau te tillen. “Voetbal is de grootste sport van Nederland en de verbinding en maatschappelijke impact is enorm. Dit was in de afgelopen weken ook goed te zien tijdens het EK met de oranjekoorts. Ik ben blij dat ik vanuit mijn ervaring een bijdrage kan leveren aan deze mooie sport”.

Reactie KNVB Directie

De directie van de KNVB is verheugd met de komst van de nieuwe CFO. Met zijn uitgebreide ervaring en bewezen leiderschap, is hij de ideale kandidaat om de financiële strategie van de KNVB verder vorm te geven en te versterken. Daarnaast bedankt de KNVB Ron Francis, de huidige directeur voor zijn jarenlange bijdrage aan het voetbal in Nederland door zijn kennis, inzet en collegialiteit.

Bepaal jij wat AI voor je doet, of bepaalt AI straks wat jij zult doen? Kom hierover in gesprek op 7 november met 300 vakgenoten en experts tijdens Leadership in Finance Summit 2024 in Amersfoort. Meld je nu gratis aan en ontdek hoe AI jouw rol van finance leader herdefinieert.

Gerelateerde artikelen