Redwood Webinar Close Automation (deel 3)

Waarom financiële leiders prioriteit geven aan Account Reconciliation & Data Matching Automation.

In de derde aflevering van de reeks van vier Redwood-webinars neemt Shak Akhtar, Senior Vice-President Finance Automation & Customer Experience Officer ons wederom mee in de wereld van close automation. De focus ligt deze keer op account reconciliation en data matching automation. Akhtar legt uit dat Redwood Finance Automation een cloud-based automation platform is, dat interacteert met onderliggende applicaties en meerdere connecties maakt met ERP-systemen die alom gebruikt worden. Alle transacties worden direct in de ERP uitgevoerd. Zo wordt het financieel close proces geautomatiseerd. 

Certification en Data Matching
Jeroen Mullink gaat vervolgens dieper in op twee onderwerpen waar Redwood een oplossing voor biedt: het verwerken van data en balance sheet certification. Redwood biedt een cloudgebaseerde SaaS-oplossing voor dit proces. Mullink demonstreert de software en laat daarin zien hoe de automatisering en certificering van accounts, waarmee handmatig werken in Excel overbodig wordt gemaakt, in zijn werk gaat. Het operationele dashboard geeft daarbij een goed overzicht van alle certificeringen waar een handmatige actie voor vereist is. Deze acties kunnen gemakkelijk worden toegewezen aan werknemers in een bedrijf, die deze vervolgens te zien krijgen en kunnen uitvoeren. De data kan eenvoudig gemanipuleerd worden, zodat een overzicht in grafieken en diagrammen gepresenteerd kan worden. 

Door geautomatiseerde data matching worden verschillende datasets met elkaar vergeleken. De software van Redwood matcht datasets automatisch op basis van verschillende thresholds. Uiteraard kan een gebruiker van de software ook handmatige matches invoeren, zodat dit in de toekomst automatisch gedaan wordt.

Finance & accountants onderdeel van de business
Onderzoek wijst uit dat 80% van het werk rondom de closing zit in het voorbereiden en presenteren van data, zodat een gedegen en onderbouwde beslissing kan worden genomen op basis van deze data. De software van Redwood neemt dit werk nagenoeg volledig uit handen. Hierdoor kan de financial meer tijd investeren in het analyseren van de data. Een goede ontwikkeling, aldus Akhtar. Finance & accountants worden op deze manier een belangrijker onderdeel van de business en hoeven hun tijd niet meer te verdoen aan het verwerken van data.

Nieuwsgierig gemaakt? De hele webinar terugkijken kan via deze link.

Het laatste webinar in de Redwood-serie – ‘Gebruik automatisering om Intercompany Reconciliatie te ontrafelen’ –  staat gepland voor 4 november. Inschrijven kan via: https://financieel-management.nl/events/close-automation/

– Deze bijdrage wordt u aangeboden door Redwood Automation –