Richard van Duijn gestart als CFO bij de Van der Knaap Group

Benoeming past binnen het beleid van verjonging van directie, management en medewerkers.

Deze maand is Richard van Duijn gestart als CFO bij de Van der Knaap Group, het familiebedrijf uit het Westland dat hoogwaardige natuurlijke bewortelings- en groeimedia produceert voor de professionele tuinbouw. Van Duijn volgt John van Adrichem op, die deze rol sinds 2012 bekleedde. Met deze benoeming wordt Richard verantwoordelijk voor verschillende afdelingen binnen de organisatie.

Van Duijn is een registeraccountant en heeft brede kennis en ervaring opgedaan in de tuinbouwsector bij bedrijven zoals Flamingo Flowers en Floral Trade Group. Hij werkt graag binnen de dynamische wereld van de tuinbouw. “Mouwen opstropen en aan de slag gaan, dat is een motto dat goed bij mij past. Ik zie dat de organisatie een visie heeft waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld door uitstekende oplossingen te bieden voor de telers van de toekomst met circulaire substraten en meststoffen.”, aldus de nieuwe CFO. Van Duijn is verantwoordelijk voor de afdelingen Financiën, IT en Juridische Zaken.

Zijn voorganger Van Adrichem is verheugd: “Richard beschikt over de kwaliteit om met verschillende stakeholders om te gaan: aandeelhouders, financiers, externe partijen. Hij heeft een compleet beeld van wat er komt kijken bij een bedrijf. Bovendien is hij een prettige vent om mee samen te werken!”

Van Adrichem zal bij het bedrijf blijven als adviseur en zich richten op specifieke strategische projecten binnen het bedrijf: “In de komende periode zal ik nog veel tijd met Richard doorbrengen om hem in te werken, waarna hij zich meer zal richten op operationele zaken. Dat geeft mij de ruimte om me meer te concentreren op de groeiambities van de organisatie. Die liggen voornamelijk op het gebied van kokos-substraatproductie en onze duurzame teeltsystemen.”

 

Gerelateerde artikelen