Ruben Wenselaar, CFO Menzis: van processen naar klanten

“Het zijn hele leuke jaren voor een CFO,” vindt Ruben Wenselaar, al sinds 2002 CFO bij zorgverzekeraar Menzis. “De rol is de afgelopen jaren eigenlijk steeds interessanter geworden. Veel CFOs zijn er achter gekomen dat ze belangrijker zijn dan ze vroeger dachten.”

Wenselaar (links op foto) deed zijn uitspraken tijdens een bezoek aan het Menzis hoofdkantoor in Wageningen van community manager Kevin Mottard (rechts op foto) van de CFO Association als onderdeel van diens CFO-interviewtour. Het werd een levendig gesprek over de veranderende rol van CFOs, de finance afdeling en – niet in de laatste plaats zorgverzekeraars. “Wij willen als finance niet langer sturen vanuit het proces, maar vanuit de klant, burger of patiënt.”Mottard en Wenselaar stonden ook uitgebreid stil bij de rol van de digitalisering, zowel intern binnen Menzis als naar buiten toe. “Er is een enorme opkomst van e-health achtige toepasingen. Die apps zijn niet langer gadgets, maar geven een andere toegang tot de zorg.”Binnenkort verschijnt op deze website het interview met Wenselaar. Gesprekken, ontmoetingen en interviews met een mooie selectie van andere Nederlandse top CFO’s zullen de komende weken volgen.__________________________________________________________________________________Association voor CFO’s en FD’s  De CFO Association is dé exclusieve community voor CFO’s en FD’s in Nederland. De CFO Association biedt u een schat aan ervaring, kennis en inspiratie. Word lid van dit peer to peer adviesbureau en laat u adviseren door de top CFO’s van Nederland.

Als lid bent u welkom tijdens de exclusieve netwerkevenementen en congressen CFO Day en Finance Transformation. Topevenementen vol inspiratie, interactie, know-how, hoog niveau aan hospitality en netwerken met collega CFO’s en Finance Directors. Dit is netwerken op topniveau. Bekijk de komende evenementen van de CFO Association.Word direct lid van de CFO Association.