Sander Bovee is de nieuwe CFO van Calderys

Bovee was hiervoor Interim CFO en VP Group Control & Treasur bij Nouryon.

Sander Bovee is deze week benoemd tot CFO van Calderys. Calderys is een wereldwijde leverancier van hoogperformante materialen en oplossingen voor industrieën die in hoge-temperatuur omstandigheden opereren. Het bedrijf had in 2023 een omzet van circa 1,6 miljard euro en meer dan 220 miljoen euro aan aangepaste EBITDA.

Bovee bekleedde hiervoor verschillende functies – waaronder Interim Chief Financial Officer en Vice President Group Control & Treasury – bij Nouryon (voorheen AkzoNobel Specialty Chemicals), een gespecialiseerd chemisch bedrijf.

Generatieve AI betekent een cruciaal keerpunt voor CFO’s. Het kan veel taken automatiseren, waardoor er meer tijd is voor strategische beslissingen. Maar hoe ver zijn we écht met AI in finance? En hoe ver ben jij met jouw AI-implementatie? In de CFO Studio hadden we een eerlijk gesprek met Gert-Jan Strik RC (CFO van ANP), Martijn ten Kate (expert Business Finance Automation bij Billtrust) en Greyt Managing Partner Richard Veffer. Ze bespraken de kansen, risico’s en gaven praktische tips voor CFO’s om mee aan de slag te gaan.

 

Gerelateerde artikelen