Spreker FM Dag: “Focus op wat je hebt en alles is mogelijk”

Hij is een veelbelovend triatleet totdat hij bij een ongeluk een dwarslaesie oploopt. Marc Herremans weet zich te herpakken: en hoe. Hij vertelt erover op FM Dag 2017.

Op zijn zestiende zet de Belgische Marc Herremans een jaar lang alles opzij om voor een carrière als triatleet te gaan. Herremans droomt ervan om de Ironman op Hawaii te winnen. Hij bouwt zijn succes op en wordt zelfs zesde bij de Ironman. En dan is er de fatale dag van het fietsongeluk.

“Voor mij is dit het einde van het verhaal”, denkt Herremans. Totdat zijn zesjarige neefje hem doet beseffen dat er nog steeds een kans is om terug te komen. “Oom Mark, ik ben zo blij dat je terug bent”, zegt het zesjarige jongetje in het ziekenhuis. Niets is over, want Herremans is er nog. Hij heeft zijn familie en vrienden nog, “de essentie van het leven”. En hij kan nog steeds zijn dromen najagen. Terugkomen doet hij. Herremans wint de Ironman in Hawaï in de categorie handbike. Herremans: “Er is geen reden om op te geven. Je komt tegenslag tegen, maar als je doorzet en focust op wat je hebt, is alles mogelijk.”

Het is de mentaliteit van ergens helemaal voor durven gaan. “Topsport zit allemaal tussen de oren”, zegt Herremans erover. Als hij alleen had gefocust op het ongeluk was dit allemaal niet gelukt.

Marc Herremans vertelt zijn indrukwekkende verhaal tijdens de FM Dag 2017, op 11 oktober in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Deze dag staat volledig in het teken van het thema The Founder's Mentality. Binnen de Nederlandse economie nemen familiebedrijven een belangrijke plek in. Deze organisaties worden gekenmerkt door dezelfde passie en bevlogenheid die Herremans tentoonspreid. Klik op deze link voor meer informatie en om u aan te melden voor deze dag.