Steeds meer bedrijven tonen interesse in Bitcoin

Op 15 mei kwam de wereldwijde bitcoin gemeenschap bijeen in het Dialogues House van ABN AMRO in Amsterdam tijdens het eerste bitcoincongres in Nederland.

Sinds de crypto currency vorig jaar in rap tempo aan populariteit won en de koers explodeerde naar meer dan duizend euro, is de munt niet meer het exclusieve domein van jonge nerds. Steeds meer serieuze ondernemers zien er brood in en zoeken toenadering tot de financiële wereld van banken, investeerders en toezichthouders. Omgekeerd groeit de interesse van investeerders en banken in de munt. Dat ABN AMRO de ruimte ter beschikking stelt om het congres te houden, illustreert dit. En –zoals mede oprichter Alex bank Peter Verhaar in het Financiële Dagblad opmerkt: “Ik zie veel in de technologie waarmee bitcoinbetalingen worden uitgevoerd. Banken kunnen die gebruiken om betalingen sneller en gemakkelijker te maken.”

Kapitaalinjectie Bitpay 

Verschillende grote namen hebben zich al geschaard achter de digitale belofte van het betalingsverkeer. Onder hen bevinden zich onder anderen Richard Branson die deze week investeerde in betalingsverwerker Bitpay. Het bedrijf haalde bij Branson en een aantal andere investeerders in totaal 30 miljoen dollar op, de grootste kapitaalinjectie ooit voor een bitcoin bedrijf. __________________________________________________________ 

Kom meer te weten over bitcoin tijdens de CFO Day

Meer weten over Bitcoin en de mogelijkheden die de crypto-currency mogelijk biedt voor uw onderneming?

Woon tijdens de CFO Day op 5 juni de speciale sessie over bitcoin bij.

Oprichter van Bitmymoney.com Robert-Reinder Nederhoed beantwoord alle vragen die u heeft over bitcoin.