Stefan Bulthuis is de nieuwe CFO van Agrifirm

CFO van Prinsen Berning is opvolger van Margret Kleinsman.

Stefan Bulthuis is sinds deze week de nieuwe CFO van de Agrifirm Group. Hij volgt Margret Kleinsman op, die afziet van een termijnverlenging. Bulthuis begon zijn carrière als accountant bij Deloitte en stapte in 2000 over naar FrieslandCampina. Hier was hij 18 jaar financieel-directeur. In 2018 werd hij CFO bij Prinsen Berning, een producent van sport- en dieetvoeding.

Kiezen voor coöperatie

Bulthuis stapt bewust voor zijn rol bij de Agrifirm Group: ‘Ik waardeer vooral dat Agrifirm een coöperatie is. Ik heb ruim 18 jaar werkervaring op dit gebied. Agrifirm is een wereldwijde speler en ik zoek altijd naar uitdagingen, vooral omdat een bedrijf in de agrarische sector moet blijven evolueren. De kracht van financieel leiderschap ligt niet alleen in cijfers, maar ook om duurzame groei te stimuleren. Samen met het team ben ik toegewijd aan het nog verder uitbouwen van een solide basis.”

Ook Arian Kamp, Voorzitter Raad van Commissarissen van Royal Agrifirm Group is verheugd: “Wij zijn ervan overtuigd dat Stefan met zijn internationale ervaring in onze sector en achtergrond bij zowel een coöperatie als ook private equity een waardevolle bijdrage gaat leveren aan de ingezette transitie om de Royal Agrifirm Group nog toekomstbestendiger te maken en met elkaar invulling te geven aan een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties.”

Lees ook op CFO.nl: Margret Kleinsman (CFO Agrifirm): “In feite zijn wij natuurlijk ook gewoon een internationaal conglomeraat.”

Vertrek Margret Kleinsman

Bulthuis’s voorganger, Margret Kleinsman was CFO sinds 2020. “Met haar agrarische roots gecombineerd met haar internationale professionele ervaring was Margret de sparringpartner waar we als bedrijf behoefte aan hadden. Ik ben dankbaar voor de stappen die onder haar leiding zijn gezet en de voortgang die we samen hebben gemaakt”, Aldus Dick Hordijk, CEO van Agrifirm.

Margret Kleinsman, CFO van Agrifirm kijkt met tevredenheid terug: “De verschillende transitietrajecten waren uitdagend, ik ben blij dat daarbinnen de concrete doelen zijn verwezenlijkt en ik wil graag mijn dank uitspreken voor de ruimte en het vertrouwen dat ik van de vele stakeholders heb gekregen om dit samen te bereiken.”

Gerelateerde artikelen