Unilever benoemt Jean-Marc Huët tot CFO

Unilever is voornemens om Jean-Marc Huët als nieuwe Chief Financial Officer (CFO) te benoemen. Dat stellen goed ingevoerde bronnen. Huët is momenteel executive vice president en CFO bij het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Bristol-Myers Squibb.

Bristol-Meyers Squibb gaf maandag aan dat Huët (1969) het bedrijf aan het eind van het jaar verlaat om ‘terug te keren naar Europa’. Huët heeft in het verleden gewerkt voor Koninklijke Numico, Goldman Sachs in Londen en Clement Trading in Italië. In 2007 werd hij benoemd tot CFO van het jaar, categorie AEX voor zijn rol bij Numico.  Unilever’s CFO Jim Lawrence kondigde vorige week zijn vertrek aan. Unilever gaf toen aan dat zijn vervanger op korte termijn bekend zou worden gemaakt.

Jean-Marc Huët verdiende zijn sporen bij Numico waar hij in 2003 benoemd werd tot CFO en lid van de Raad van Bestuur. Hij was toen een van de jongste bestuurders van Nederland. Hij ontving vooral lof over het ontwikkelen van Numico’s overnamestrategie binnen de consoliderende babyvoedingsector, maar raakte in 2007 in opspraak bij de overname van Numico door Danone. Danone kocht Numico voor 12,3 miljard euro. De handel in het aandeel Numico moest echter worden stilgelegd omdat nieuws over de overname uitlekte. De AFM legde Numico in september 2008 een boete op, maar de bestuurders bleven buitens schot.