Uytdehaage in bestuur TransferWise

Adyens CFO Ingo Uytdehaage treedt toe tot het bestuur van de in Londen gebaseerde betaalservice TransferWise.

“Verheugd kondig ik de komst aan van twee onafhankelijke niet-uitvoerend directeurs”, schrijft oprichter Kristo Käärmann in een blog op de TransferWise-website. De ene is Uytdehaage, de andere nieuwe aanstelling is voormalig Netflix-CEO David Wells. SkyNews meldde het gerucht begin mei al.

“Tot nu toe bestond ons bestuur uit mijzelf, mijn mede-oprichter Taavet en twee investeerders – Alex Rampell van Andreessen Horowitz en Roger Ehrenberg van IA Ventures.”

Uytdehaage zal zich bezighouden met interne controles en risico. Hij werkt sinds juni 2011 voor de inmiddels gevestigde naam Adyen en heeft ook ervaring bij KPN en als penningmeester van Amsterdamse fotografiemuseum Foam.

Uitbreiden

“Ingo heeft de expertise voor het bouwen van een internationale betaalservice en het onderhandelen met toezichthouders en overheden over de hele wereld", schrijft Käärmann. “Deze ervaring komt van pas als we TransferWise naar meer markten brengen.” De organisatie wil in de komende twaalf maanden 750 nieuwe mensen aannemen.

“We realiseren ons dat we met deze aanstellingen ons bestuur niet diverser maken” schrijft Käärmann verder. “We zullen ons bestuur in de toekomst verder uitbreiden en we zijn vastberaden om daarbij ook voor meer diversiteit te zorgen.” Wie zich aangesproken voelt, kan zich hier aanmelden.