Voormalig Wehkamp CFO Kristiaan Nieuwenburg krijgt 18 miljoen euro van Ad Scheepbouwer, Paul Nijhof en Berend van de Maat

Voormalig CFO van RFS Holland Holding Kristiaan Nieuwenburg krijg 18 miljoen euro van RFS-eigenaren Ad Scheepbouwer, Paul Nijhof en Berend van de Maat. Dat meldt de Telegraaf op basis van een oordeel van de rechtbank Zwolle. Nieuwenburg werd in mei 2011 benoemd tot CFO van de holding van webwinkels Wehkamp en Fonq. Zijn doel was het verkopen van het bedrijf aan een private partij of via een beursgang. Zijn succesfee was bepaald op 18 miljoen euro.

Als de verkoop niet door zou gaan zou Nieuwenburg recht hebben op een uitkering als de aandeelhouders zichzelf dividend zouden uitkeren. De uitkering was vastgelegd op 5 procent van het dividend, met een maximum van 18 miljoen euro. Dat is precies wat er is gebeurd. De verkoop van RFS mislukte en de financieel directeur nam in september 2012 ontslag. 

 

32 miljoen euro dividend 

Eind 2012 keerden de aandeelhouders van RFS zichzelf 32 miljoen euro dividend uit en haalden ze de aandelen RFS uit hun vennootschap Auctus en brachten die onder in hun persoonlijke vennootschappen. Nieuwenburg gaf aan dat de uitkering van de aandelen RFS ook vielen onder de dividend-uitkeringsregeling. Scheepbouwer, Nijhof en Van de Maat weigerden echter te betalen. Nieuwenburg stapte daarom naar de rechter en die stelde de voormalige CFO in het gelijk.

 

Kristiaan Nieuwenburg is sinds maart 2013 werkzaam als partner bij het Londense private-equitybedrijf EQT. Eerder werkte hij als partner bij private-equitybedrijf Ik Investment Partners, als manager bij OV group en als Analyst Corporate Finance bij Lehman Brothers.