Wie wordt CFO van het jaar bij het familiebedrijf 2016?

Op 6 oktober tijdens de FM Dag wordt de CFO bij het Familiebedrijf Award uitgereikt. Wie zal Luuk van der Pal (CFO Enza Zaden) opvolgen?  

De genomineerden voor dit jaar zijn bekend:

 

Patrick de Jong, CFO Dekker Zevenhuizen
John Veldman, CFO De Vries Scheepsbouw
Sjoerd Dekker, CFO Broshuis
Ferry Muller, CFO VEBEGO
Sjef van Eck, CFO Prinssen Food Group

 

Over de Award
Deze Award is niet een Award voor het bedrijf maar voor de Financieel Directeur en de prestaties die hij/zij heeft geleverd. 
 
Met deze award willen wij de erkenning geven die de sterk geprofessionaliseerde financiële functie bij het familiebedrijf toekomst. Daarnaast hopen we hiermee een extra stimulans te geven aan de verdere ontwikkeling van de financiële functie. 
 
Jury
De jury bestaat uit de volgende leden:

 

Albert van Bolderen, CFO Zeeman
Huub van Rozendaal, Commissaris
Marc Alblas, CFO Mooy Logistics
Pursey Heugens, Professor RSM Erasmus University

 

Proces
Vanuit de community heeft de redactie van CFO en FM een longlist samengesteld. Om tot de longlist te komen is de community gevraagd om input te leveren. Hierbij werden ook organisaties die belangen van familiebedrijven behartigen aangeschreven. De jury is tot 5 personen gekomen die definitief genomineerd werd voor de Award. 

 

Op 29 september worden de genomineerden uitgenodigd om hun verhaal te vertellen tegenover de jury. De jury kijkt bij de beoordeling onder anderen naar de bijdrage van de CFO aan de bedrijfsstrategie, naar zijn impact binnen het bedrijf en de rol richting de familie? Hoe opereert de financiële functie en hoe is deze ontwikkeld de afgelopen jaren? 

 

FM Dag 
Op 6 oktober zal de prijs uitgereikt worden op de FM Dag in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. De genomineerden zullen op de dag ook hun opwachting maken in een van de sessies. In een vraaggesprek met Rens de Jong zullen ze verder ingaan op hun rol in het bedrijf.