Wilfred van der Kolk nieuwe CFO van AIC Vissergroep

Overstap van reclamewereld naar gereedschap en bouwmachines.

Een opvallende overstap. Meer dan negen jaar lang was Wilfred van der Kolk CFO bij Ace, een hip Amsterdams bureau in de wereld van branding en agencies. Maar een finance verleden in de bouw was er wel, want voor Ace was Van der Kolk vier jaar lang interim finance manager bij de VDK Group. Sinds deze maand is Van der Kolk dus aan boord als CFO bij de AIC Visser Groep, AIC Harderwijk, of kortweg AIC, zoals de technische groothandel in A-merken gereedschap en bouwmaterieel, bouwmachines en meetinstrumenten, inmiddels bekend staat.

Lees ook: Gavin van Boekel, CFO Heijmans N.V.: “Ik wil bezig zijn met de business, dáár krijg ik energie van."

Fuserende familiebedrijven met een missie

Eerder dit jaar nog fuseerden Visser Assen en de Aannemers Inkoop Centrale AIC, met als doel samen een toonaangevende technische groothandel te worden. De aandeelhouders van Visser Assen en van AIC zijn nog steeds betrokken als aandeelhouders van AIC Visser Groep.

Visser Assen is opgericht in 1974 door de familie Visser en is de afgelopen 30 jaar sterk gegroeid onder leiding van Maarten Visser, Martijn Helwes en Klaas Zwarts. AIC is opgericht in 1956 en sinds 1992 het familiebedrijf van de familie van der Sterre. Vanaf 2006 hebben Iris van der Sterre en Job van der Sterre samen met het team AIC succesvol uitgebouwd naar een service gerichte organisatie voor al het bouwmaterieel, maar ook met oog voor het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten.

De nieuwe groep wil zich met een breed assortiment aan diensten en producten profileren als ultieme one-stop-shop voor elke bouw- en infra onderneming en -professional die op zoek is naar essentiële bouwplaats- en infra benodigdheden en geavanceerde oplossingen zoals lasers en innovatieve emissievrije apparatuur.