Willem Jan Brinkman nieuwe CFRO van PGGM

​PGGM meldt dat de Raad van Commissarissen besloten heeft Willem Jan Brinkman te benoemen tot CFRO van de pensioenuitvoeringsorganisatie in Zeist.

Brinkman zal zijn nieuwe werkzaamheden voor PGGM op 1 november 2019 aanvangen. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders. Momenteel is Brinkman (46) Principal Investment Manager bij PGGM Private Equity. 

In zijn nieuwe rol zal hij tevens als vicevoorzitter toetreden tot de Raad van Bestuur van PGGM. Hij volgt Paul Boomkamp op die op 1 november 2019 lid wordt van de Raad van Bestuur van Erasmus MC.

Nieuwe private equity-strategie

In 2015 trad Brinkman in dienst bij PGGM Vermogensbeheer en combineerde dit tot vorig jaar met de verantwoordelijkheid als CFRO van de Nederlandse Investeringsinstelling N.V. Sinds dit jaar voert hij een nieuwe private equity-strategie uit. 

Deze strategie is erop gericht naast financieel rendement ook specifieke duurzaamheidsoplossingen te genereren ten behoeve van Pensioenfonds Zorg en Welzijn op het gebied van klimaat, waterschaarste, voedselzekerheid en gezondheidszorg.

Eerder werkte hij lange tijd bij KPMG Corporate Finance waar hij van 2009 tot 2015 partner was. Daar heeft hij in opdracht voor meerdere pensioenuitvoeringsorganisaties gewerkt. Hij adviseerde A&O bij de verkoop aan PGGM in 2013. Brinkman is opgeleid als bedrijfseconoom aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Uitstekend inzicht in de financiële huishouding van financiële instellingen

Marjanne Sint, voorzitter van de Raad van Commissarissen van PGGM: “Willem Jan Brinkman heeft in zijn loopbaan een uitstekend inzicht verworven in de financiële huishouding van financiële instellingen zoals PGGM. Ook heeft hij een ruime ervaring in het vermogensbeheer. Deze combinatie van expertise en ervaring en zijn kennis van PGGM als organisatie maken hem zeer geschikt voor de functie van CFRO.’’

“Ik ben bij PGGM gaan werken omdat het een organisatie is waar de medewerkers zich op alle niveaus goed bewust zijn van de belangrijke maatschappelijke taak die ze uitvoeren,” aldus Willem Jan Brinkman. “Onder CEO Edwin Velzel is een strategie uitgezet die PGGM ook op de lange termijn relevant moet maken, met name voor de sector zorg en welzijn. In mijn nieuwe rol wil ik daar heel graag een steentje aan bijdragen.’’

Over PGGM

De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 30 juni 2019 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van 238 miljard euro en administreerde de pensioenen van 4,4 miljoen deelnemers. 
Onder de naam PGGM&CO kent de coöperatie een ledenorganisatie van ongeveer 750.000 werknemers in zorg en welzijn. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden. 
www.pggm.nl.