Workday versterkt marktpositie in EMEA-regio

Meer grote en middelgrote organisaties, waaronder Transavia, sluiten zich bij de Workday Community aan.

Workday, Inc. leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources, maakte gisteren bij de start van Workday Rising 2018 – de jaarlijkse klantconferentie die dit jaar van 13 tot en met 15 november in Wenen wordt gehouden – bekend dat meer en meer grote en middelgrote organisaties uit diverse sectoren in de EMEA-regio zich bij de Workday Community aansluiten willen werken. Een van de aansprekende nieuwe Nederlandse klanten is Transavia.

Het brede pakket oplossingen van Workday – waaronder Workday Financial Management en Workday Human Capital Management (HCM) – stelt deze organisaties in staat hun processen en activiteiten in de cloud verder te stroomlijnen. Bovendien krijgen ze nu direct inzicht in financiële en/of personeelsgegevens waarmee ze de verdere ontwikkeling van hun business beter kunnen ondersteunen.

Een greep uit de organisaties die recent hebben gekozen voor Workday:

-Transavia, de bekende Nederlandse luchtvaartmaatschappij die al sinds 1965 actief is met budgetvluchten voor vakantie- en zakelijke vluchten in Europa. Transavia is onderdeel van de Air France KLM Group, de grootste Europese luchtvaartorganisatie.

-FlixMobility, het Duitse technologie- en mobiliteitsbedrijf dat wereldwijd nieuwe alternatieven biedt voor comfortabel, betaalbaar en milieuvriendelijk vervoer met onder meer de FlixBus en FlixTrain.

-John Lewis Partnership, de moedermaatschappij van de twee populairste Britse retailmerken John Lewis & Partners en Waitrose & Partners. Het bedrijf startte bijna 100 jaar geleden en is nu de grootste organisatie in het Verenigd Koninkrijk die eigendom is van de medewerkers. Er werken ruim 83.000 mensen die allemaal partners in het bedrijf zijn en delen in de winst.

-Cloetta, het toonaangevend Zweedse confectiebedrijf met ruim 2.500 medewerkers in 11 landen. De producten van Cloetta worden in meer dan 50 landen wereldwijd verkocht. Lyreco uit Frankrijk is een van de grootste distributeurs ter wereld van werkplekoplossingen, met ruim 9.000 medewerkers in 42 landen op 4 continenten.

Daarnaast maakt Workday bekend dat klanten in Noord-Amerika, waaronder Fresche Solutions en Twitch, nu met Workday applicaties werken op Amazon Web Services. Workday laat weten dat er plannen zijn om in 2019 het aanbod voor Amazon Web Services uit te breiden naar klanten in Duitsland.