Arvid Buit: “Bij financials zie je nogal eens het ‘expertise-masker’ – jezelf verschuilen achter kennis, om vervolgens het menselijk gesprek te vermijden.” 

Kom naar de Masterclass 'Het masker van jouw persoonlijkheid' en schrijf je in voor de Leadership in Finance Summit 2023.

Je gaat op het Leadership in Finance Summit 2023 – 'Check your assumptions at the door'  – een workshop geven over de verschillende maskers die je als mens kunt dragen. Kun je daar in het kort iets over vertellen?

In ons zelfbeeld en ons beeld van de wereld zitten nog al eens aannames verstopt die feitelijk niet kloppen. Zoals ‘ik ben echt zo’, ‘dit is mijn ding’, ‘zo ben ik nu eenmaal’. De werkelijkheid is: wij zijn niet één ding. Onze persoonlijkheid is een vaak ambivalente verzameling van allerlei maskers. Maskers die op verschillende momenten getriggered worden. Bewust, maar soms ook heel onbewust. Tijdens Leadership in Finance Summit wil ik de deelnemers van de masterclass kennis laten maken met hun volledige maskerverzameling – en ze er mee laten spelen. 

Is er een bepaald persoonlijkheidsmasker dat je vaak tegenkomt bij leiders? En bij Finance leiders specifiek?

'Zelfverzekerheid', 'dominantie' en 'zelfbescherming' als masker worden bij leiders vaak herkend door de buitenwereld. Maatschappelijk gezien vind ik de 'gespeelde empathie' en het 'theatraal meespelen' ook mooie voorbeelden van maskers. Leiders die meeknikken met allerlei actuele thema’s, om vervolgens volstrekt diametraal ander gedrag te vertonen. Bij financials zie je nogal eens het ‘expertisemasker’ – jezelf verschuilen achter kennis, om vervolgens het menselijk gesprek te vermijden. 

MASTERCLASS Arvid Buit op Leadership in Finance Summit 2023 ('Check your assumptions at the door')

Arvid Buit, Leiderschapsexpert (TRUE Leadership) verzorgt op het Leadership in Finance Summit 2023 de Masterclass: Het masker van jouw persoonlijkheid. 

Wil je hier bij zijn? Geef je dan op via: https://leadershipinfinancesummit.nl/
 

Voor welk masker moet jij het meest op je hoede zijn?

Maskers hebben je altijd gediend. Dat geldt ook voor mijzelf. Dus ik zou niet zozeer 'op mijn hoede' zijn. Het gaat ook niet om oordelen- of veroordelen, als het gaat om maskers. De kern zit in het 'leren spelen’ met je maskers. Controle krijgen, in alle luchtigheid. Begrijpen waarom je als kind bijvoorbeeld baat had bij het ‘bravoure masker’ – of het masker van ‘onkwetsbare held’ in je fantasiewereld. Als je ook maar leert inzien dat dit masker je als CFO niet langer dient. Althans, niet altijd.

Waar verheug jij jezelf het meeste op als je vooruitkijkt naar het Leadership in Finance Summit?

De CFO-events van Sijthoff Media kenmerken zich door het oprechte netwerk-karakter. Daardoor komen gesprekken veel makkelijker op gang en blijken de roundtables en workshops veel ruimte te bieden om écht op de inhoud in te gaan. Na de plenaire opening mag ik met een select gezelschap nog een uur lang werken aan het in kaart brengen van 'de eigen persoonlijkheid'. Veilig, vertrouwd en inhoudelijk. Je begrijpt dat ik daar nu al enorm naar uitkijk!

Arvid Buit, Leiderschapsexpert (TRUE Leadership) verzorgt op het Leadership in Finance Summit 2023 de Masterclass: Het masker van jouw persoonlijkheid.  Wil je hier bij zijn? Geef je dan op via: https://leadershipinfinancesummit.nl/

 

Gerelateerde artikelen