Bitcoins gedoemd te mislukken zegt CEO AirPlus  

Bitcoins zijn gedoemd te mislukken. Dat denkt CEO Patrick Diemer van AirPlus, een leverancier van betaaloplossingen voor zakenreizen, in gesprek met CFO.nl. De blockchain-technologie die ten grondslag ligt aan de virtuele munt heeft wel toekomst. 

De koersen van verschillende bitcoins blijven stijgen, maar de CEO ziet geen toekomst voor de digitale munteenheden. Bitcoins zijn een populaire munteenheid voor beoefenaars van illegale bezigheden, omdat ze anoniem betaalverkeer mogelijk maken. Dat is een doorn in het oog van veel toezichthouders en overheden, die juist meer inzicht willen in de financiële handel en wandel om witwassen en belastingontduiking te voorkomen. “We zien er ieder jaar weer nieuwe regulering bijkomen om witwassen en belastingontduiking te voorkomen”, zegt Diemer. De toenemende regulering zal op termijn het einde betekenen voor virtuele munteenheden. En als het niet het einde is, dan zullen overheden in ieder geval voorkomen dat ze door zakelijke gebruikers veel gebruikt gaan worden.

Geen bitcoins, wel blockchain 
Patrick Diemer is een oudgediende in de financiële sector. Hij werkte onder andere voor de Duitse Commerzbank en creditcardbedrijf Visa. Sinds 2003 is hij CEO van AirPlus International. Een wereldwijde aanbieder van betalings- en factureringsoplossingen voor zakenreizen. Een werknemer kan onderweg alles afrekenen met zijn AirPlus-creditcard of nu of in de nabije toekomst met zijn smartphone-app – een ticket, kop koffie of een huurauto – en de betalingen worden verwerkt in het expensesysteem en komen netjes bij finance binnen in de ERP.

In de oplossingen die AirPlus biedt houdt het bedrijf geen rekening met bitcoins, maar ze kijken wel naar de technologie die ten grondslag ligt aan de bitcoins. “Voor de beveiliging van financiële transacties kan de blockchaintechnologie heel interessant zijn.”

Lees ook:
Quants uit Zoetermeer wijzen Coca-Cola de weg
Digitale transformatie: stap voor stap naar succes
ABN AMRO ziet fintech als kans: "Win zoeken voor beide partijen"
 

Gerelateerde artikelen