Capgemini en Unit4 gaan partnerschap aan

Capgemini, leverancier van consulting-, technologie- en outsourcingdiensten, en Unit4, leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties, zijn een wereldwijde samenwerking aangegaan.

De ERP- en bedrijfsapplicaties in de cloud van de softwareleverancier, zijn nu toegevoegd aan het aanbod van Capgemini’s Business Process Outsourcing (BPO).

Dankzij het partnerschap vergroot Capgemini zijn aanbod van backoffice-oplossingen in de cloud voor grote bedrijven, terwijl Unit4 zijn positie als wereldwijde ERP-speler versterkt. Capgemini integreert processen, toepassingen en infrastructuur. Door de toepassingen van Unit4 toe te voegen aan het cloudgebaseerde ecosysteem van oplossingen, biedt Capgemini zijn klanten meer flexibiliteit in HR-, inkoop-, financiële,- en accountingprocessen.

Met hun nieuwe partnerschap spelen Capgemini en Unit4 in op de toenemende vraag naar BPaaS-oplossingen (Business Process as a Service). De samenwerking tussen Capgemini en Unit4 biedt meer keuze aan bedrijven die hun groei willen ondersteunen door hun technologie-infrastructuur te moderniseren. Ook stelt het klanten in staat:- zakelijke uitdagingen snel en gemakkelijk aan te pakken;- de totale kosten van de service te optimaliseren en te voorspellen (verschuiving kosten van CAPEX naar OPEX);- het implementatie- en leveringsrisico te verminderen;- de omzetgroei te stimuleren;- toekomstvaste, schaalbare, betrouwbare en inzichtelijke oplossingen te verkrijgen;- acquisities te integreren en desinvesteringen sneller af te ronden.

Het aanbod van Capgemini en Unit4 is vooral gericht op het onderwijs, non-profit organistaties, zakelijke dienstverleners, detailhandel en de financiële sector in belangrijke regio’s als Scandinavië, Noord-Amerika, Duitsland, Spanje, Nederland, Het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Azië-Pacific.