Celonis en Genpact combineren software en consultancy voor optimale transformatieprocessen

Celonis en Genpact gaan een strategisch partnerschap aan waarmee ze gezamenlijke klanten kunnen helpen om bedrijfsprocessen real-time in kaart te brengen, te veranderen en te monitoren.

Met de samenwerking combineren beide partijen hun kennis en ervaring op het gebied van consultancy en software, om bedrijven te adviseren op het gebied van digitale transformatie.

Genpact, wereldwijde dienstverlener op het gebied van bedrijfstransformaties, zet digitale- en procesexpertise in voor diverse end-to-end diensten, waaronder finance en boekhouding, supply chain, sourcing en inkoop, verzekeringsgaranties en -claims, financiële misdrijven en risicomanagement. De strategische kennis en ervaring van Genpact worden gecombineerd met de gepatenteerde en geavanceerde process mining-technologie van Celonis. Process mining stelt organisaties in staat om hun activiteiten en processen in kaart te brengen en daarmee duidelijkheid te scheppen over hoe, en vooral waar, processen snel en efficiënt aangepast kunnen worden, zodat de organisatie betere, strategische resultaten kan behalen.

“De samenwerking tussen Genpact en Celonis zal een ommekeer teweegbrengen in de manier waarop organisaties digitaal transformeren. Bovendien zorgt het ervoor dat procesverbetering sneller kan worden gerealiseerd”, stelt Alison Close, Research Manager bij het analistenbureau IDC. “Organisaties krijgen real-time inzicht in hun processen zodat ze bedrijfsresultaten kunnen optimaliseren en procesverstoringen kunnen voorspellen voordat ze zich daadwerkelijk voordoen.”

Genpact en Celonis maken gebruik van de deskundigheid van Genpact op het gebied consultancy en het dichten van de kloof tussen business en IT als het gaat om (digitale) transformaties. In combinatie met de Intelligent Business Cloud van Celonis, een tool die processen continu controleert op verbetering en waar nodig acties onderneemt met behulp van machine learning-technologie, is de samenwerking gericht op het versnellen van de digitale transformatie van organisaties. Door het bundelen van krachten willen Genpact en Celonis daarnaast strategische roadmaps ontwikkelen die organisaties begeleiden door het transformatieproces en daarmee optimalere resultaten behalen.

“Organisaties worstelen vaak met de vraag hoe ze een hoger rendement kunnen halen uit de investeringen in digitale transformaties. Om transformatie-initiatieven te laten slagen is het van cruciaal belang om een goed beeld te hebben van het startpunt van de transformatie en te bepalen welke procesverbeteringen het meest impact zullen hebben”, aldus ‘Tiger’ Tyagarjan, President en CEO van Genpact. “Samen leveren we technologieën en strategieën die onze klanten nodig hebben voor diverse doelstellingen, zoals het versnellen van een transformatietraject, het verhogen van inkomsten, het verbeteren van de klantervaring, het verbeteren van de naleving van (lokale) regelgeving, of om operationele kosten te verlagen en verliezen te beperken.”

Beide bedrijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe process mining- en digitale transformatie-toepassingen voor hun klanten. Tevens zullen nieuwe tools en middelen ontwikkeld worden die ervoor zorgen dat organisaties hun processen beter begrijpen en ze ook daadwerkelijk beter kunnen monitoren, zelfs met voorspellende mogelijkheden.

“De succesvolle digitale transformatiestrategieën van Genpact helpen klanten om bedrijfsresultaten te verbeteren”, zegt Alex Rinke, mede-oprichter en co-CEO van Celonis. “Het bereik en de proces- en industriekennis van Genpact, in combinatie met de technologie van Celonis zal bedrijven krachtige handvaten bieden om hun activiteiten niet alleen opnieuw in te delen, maar ook betere processen te creëren die een buitengewone klantervaring zullen opleveren.”

(Bron: Celonis)