Certified Business Controller opleiding is gat in de markt

Alex van Groningen BV, sinds 1994 actief met het opleiden, adviseren en begeleiden van finance professionals, lanceert een nieuwe opleiding. Een opleiding die perfect aansluit bij de schreeuwende behoefte in het bedrijfsleven. De behoefte aan finance professionals met sense for business. De behoefte aan business controllers.

“Bedrijven zoeken financiële professionals die pro-actief adviseren bij belangrijke beslissingen in strategische situaties. Bedrijven zoeken business controllers. Controllers met lef, die zo nodig een afwijkende mening naar voren brengen, die adviezen 'verkopen' en die ingewikkelde zaken eenvoudig maken”, aldus Alex van Groningen.

Van Groningen vervolgt: “Financial controllers zijn steeds minder gevraagd. Veel van hun taken zijn al geautomatiseerd en geoutsourced. Business controllers zijn daarentegen erg gewild. En zij zijn en blijven bovendien onvervangbaar. Geen wonder dat de kansen voor business controllers op de arbeidsmarkt erg hoog zijn en enorm toenemen. Deze opleiding is spot on.”

De opleiding Certified Business Controller leidt finance professionals in 20 dagen, verspreid over 6 maanden, op tot succesvolle business controllers volgens de methodiek van ‘action learning’. De opleiding bestaat uit tal van onderdelen die naadloos bij elkaar passen: assessment, trainingen, coaching en zelfstudie. En, via action learning het maken en in de praktijk brengen van een business case.

Finance professionals worden na de opleiding effectiever in hun werk. Zij voegen meer waarde toe aan de bedrijven waar ze werken. En ook niet onbelangrijk, hun carrière komt in een versnelling. Werkgevers zien dankzij Certified Business Controllers bedrijfsresultaten verbeteren en versterken de binding met talentvolle collega's.

Meer informatie over de opleiding tot Certified Business Controller is te vinden op certified-business-controller.nl.


Op de foto de leden van het curatorium: Marc Alblas (Financieel Directeur Mooy Logistics), Franc van Erck (vml. CFO Perry Sport en Bijeen), Joost Peeperkorn (CFO Hampshire Hospitality), Peter van Dongen (vml. CFO en CEO Etam Groep) en Matthijs Hubbers (vml. CFO Fletcher Hotelgroup).