Is uw organisatie klaar voor de toekomst?

Met de Firm for the Future-scan krijgt u de noodzakelijke integrale benadering voor de toekomstbestendige organisatie.

We hadden het al aangekondigd eind 2019, in de eerste helft van 2020 rollen wij in samenwerking met Derksen & Drolsbach een onderzoek uit binnen de CFO Community naar de toekomstbestendige organisatie.

Wendbaarheid, innovatie en daadkracht als belangrijkste eigenschappen om succesvol te zijn en te blijven. Waarden die daarom centraal staan in de Firm for the Future-scan, samen met de vijf pijlers die in elk type organisatie een rol moeten spelen. Strategie, leiderschap, human capital, besturing en inrichting & control.

De Haagse consultants van Derksen & Drolsbach zijn ervan overtuigd dat gebruik van hun scan bedrijven helpt tijdig veranderingen te signaleren en daar snel op in te springen met passende maatregelen en innovaties. 

“We gaan naar een heel andere hiërarchie,” aldus Robert Derksen. “Veel meer naar netwerkorganisaties. Vergelijk het met een zwerm spreeuwen; zo’n wolk van vogels beweegt als één, daar staat geen CEO, CFO of CIO boven. De spreeuwen zijn continue op elkaar ingespeeld, zonder dat het hun ook maar de minste moeite lijkt te kosten.

"Zo moet het in de toekomst ook met bedrijven gaan. Hiërarchie wordt steeds minder relevant, management transformeert van aansturen naar faciliteren, de strakke manier van leidinggeven verdwijnt. Zaak is mensen binnen je organisatie mee te nemen en transparant te zijn. Betrek ze en zorg dat ze verandering niet als bedreiging zien.”

We roepen de CFO-community op deel te nemen aan het onderzoek. Deelnemende CFO (deelname kost slechts 10 minuten) ontvangen een compact rapport met inzichten in hoeverre uw organisatie klaar is voor de toekomst en welke slagen u nog kunt maken. Wij zullen de resultaten tzt ook publiceren op CFO.nl en in CFO Magazine. 

>>> Doe nu de Firm for the Future-scan <<<