CFO Day 2015 ‘Wij gaan denkpatronen van CFO’s verstoren’

“Wij gaan denkpatronen van CFO’s verstoren”, zegt CFO Community Manager Kevin Mottard. Hij werkt hard aan de voorbereiding van CFO Day op 2 juni en ziet de noodzaak voor CFO’s om anders te denken en anders te doen. “Vorig jaar bespraken we op CFO Day de enorme snelheid waarmee bestaande businessmodellen worden omgegooid. Om in deze disruptieve wereld staande te blijven moeten bedrijven door de ogen van de buitenwereld leren kijken. Nu is de tijd van kijken voorbij en komen we in actie.”

CFO’s maken handen vuilMottard wil dat de CFO’s hun handen vuil maken. “We hebben veel gepraat over verandering, maar nu gaan we concreet bespreken wat de CFO morgen kan doen om zijn of haar organisatie te versnellen, zodat de ‘olietanker’ de ‘speedboat’ achterna kan gaan. We bespreken hoe de CFO ownership kan nemen, kan bijdragen in het omdraaien van de waardeketen en zich kan opstellen als een echte business partner die zelf voor de disruptie zorgt. Hierbij ligt de focus niet op structuur, maar op cultuur. De CFO is van nature sterk gericht op structuur en processen, maar voor echte verandering is een cultuuromslag nodig.”De nadruk op concrete actie en cultuur komt sterk terug in de opbouw van het programma van CFO Day. “Wij kiezen er voor om de bedrijven zelf te laten praten. De voorlopers die weten hoe je een bedrijf kan versnellen. Dat is de kern van CFO Day. Daarbij gaan we in dialoog met mensen die een nieuw en ander perspectief bieden. Verandering is een samenspel van verschillende disciplines. We faciliteren daarom een dialoog tussen de CFO en ondernemers, disrupters, CEO’s en COO’s.” Een greep uit het programma:

  • Innovatief denken door Martijn Aslander, lifehacker en medeoprichter van SHIFT Boardroom Sparring Partners
  • Ondernemerschap met Peter Goedvolk, rasondernemer en oprichter van Argos Oil. 
  • Succes en falen met Patrick van Gend, ondernemer en investeerder in de software industrie
  • De lessen van Ricardo Semmler
  • Een pre-conference programma met COO’s, CHRO’s en commissarissen
  • CFO Marijn de Wit van bol.com 
  • CFO Claudia Mennen van BrandLoyalty 
  • Kolonel Swillens over Vuca (volatility, uncertainty, complexity en ambiguity)
  • Michael Pilarczyk over persoonlijk en zakelijk succes
  • Voor de sportliefhebbers: Toon Gerbrands,  directeur van PSV.
  • Voor het buitenlandse perspectief: CFO Gunnar Wiedenfels van ProSiebenSat.1 en Mike Lemberg van Service Source.

Bekijk het volledige programmaMottard hoopt dat een CFO niet alleen aan het denken wordt gezet, maar ook in actie komt. “Op CFO Day kom je altijd wel leuke en interessante mensen tegen. Dat is leuk, maar het event wordt pas echt waardevol als je er iets mee gaat doen.”De versnelling wordt ingezet tijdens CFO Day op 2 juni, in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk. 

Gerelateerde artikelen