CFO Open: terugblik op zeer succesvolle eerste editie

Op een van de beste golfbanen van Nederland, The International in Badhoevedorp, werd op donderdag 22 september de eerste CFO Open georganiseerd. Het werd een groot succes met 50 CFO’s die deelnamen aan het toernooi of een Golf Clinic volgde.

De CFO Open was een samenwerking tussen de CFO Association en Workday. Bekijk hier de foto’s van het golf-evenement. 

“Vorig jaar kwamen we met een aantal CFO’s bij elkaar op de KLM Open”, vertelt Kevin Mottard, CFO Community Manager bij Alex van Groningen. “Daar is het idee geboren om een speciaal golf-evenement voor CFO’s te organiseren, genoemd de CFO Open.” Een van de initiatiefnemers is Bert de Groot, voormalig CFO van Randstad en thans hoogleraar Governance and Strategic Investments aan de Erasmus Universiteit. 

Na een luxe ontbijt werden de deelnemers ingedeeld in drie groepen op basis van hun handicap. Het spel werd gespeeld volgens ‘Texas Scramble’, een wedstrijdvorm die veel gespeeld wordt bij bedrijfswedstrijden. 

Aan het einde van het toernooi werden per groep de winnaars bekend gemaakt, dit waren:
>> Willem Morkin (Finance Director Ardagh Group)
>> Frank Hoevenaars (CFO RET)
>> Peter Bleijenberg (Finance Director Fuijtsu Nederland)

Gezien de grote opkomst en de enthousiaste reacties van de deelnemers is direct het plan opgevat hier een vervolg aan te geven. “Naast alle inhoudelijke events die we organiseren is dit een goede manier gebleken om elkaar beter te leren kennen in een informele setting”, concludeert Mottard. “Alle CFO’s hebben beloofd volgend jaar iemand mee te nemen, dus we kunnen ons alvast opmaken voor de tweede editie van de CFO Open in 2017.” 

De gelukkige winnaars met van links naar rechts Kevin Mottard, Frank Hoevenaars, Peter Bleijenberg, Willem Morkin en Hette Mollema (Benelux Regional Director Workday)