CFO Profiel: Bas Brouwers

Bas Brouwers is momenteel Chief Financial Officer van de Rabobank. Brouwers is in functie sinds eind 2015. Voordat hij bij de Rabobank begon, was hij werkzaam als Chief Financial Officer voor ING Nederland.

Brouwers studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Groningen. Ook rondde hij hier de postdoctorale studie Accountancy af. Naast zijn studie in Nederland heeft Brouwers ook een tijdje aanvullende vakken in Schotland gestudeerd. De huidig CFO van Rabobank begon zijn carrière in 1995 bij KPMG. In 1998 besloot Brouwers de stap naar ING te maken, waar hij op de afdeling Acquisitions & Support begon. Vervolgens vervulde Brouwers verschillende Finance functies bij ING. In 2007 vertrok hij voor ING naar Duitsland, alvorens hij in 2013 tot CFO bij ING benoemd werd. 

 

 

Over Rabobank

De Rabobank is een Nederlandse bank. De Rabobank bestaat uit een groot aantal zelfstandige coöperaties die allen een eigen bankvergunning van de Nederlandsche Bank bezitten. Deze coöperaties bedienen gezamenlijk ongeveer 7,5 miljoen klanten, waarvan het merendeel particulieren zijn. De Rabobank is ontstaan in 1972 uit een fusie. De nieuwe bank gebruikte de naam Rabobank als handelsnaam, omdat ze Raiffeisen-Boerenleenbank te lang en te moeilijk om te onthouden vond.

 

Naam:

Bas Brouwers

Bedrijf:

Rabobank

Geboortejaar:

1972

Nationaliteit:

Nederlands

Interviews
Rabobank: Bas Brouwers nieuwe CFO.

Carrière

2017 – heden
Vice Chairman of the Board, Nederlandse Vereniging van Banken

2015 – heden

CFO, Rabobank

2013 – 2015

CFO, ING Nederland

2007 – 2013

CFO, ING DiBa

1998 – 2007

diverse functies in Finance Management, ING Groep

1995 – 1998

diverse functies, KPMG

Opleiding
Accountancy, Universiteit van Groningen
Bedrijfseconomie, Universiteit van Groningen 

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who. 

 

Gerelateerde artikelen