CFO Profiel: Jan Kees de Jager

Jan Kees de Jager was vanaf 15 augustus 2014 tot maart 2020 de CFO van KPN. Daarvoor was hij van 2010 tot halverwege 2012 Minister van Financiën in Kabinet Rutte I. Sinds 2019 is De Jager commissaris bij KLM.

In een eerder kabinet, namelijk dat van Balkenende IV, was De Jager staatssecretaris van Financiën. De Jager begon zijn carrière als ondernemer. Hij richtte samen met een mede-student Spectra Vision op, wat later Innovative Solutions in Media genoemd werd (ISM). Vervolgens heeft de Jager verschillende functies binnen het CDA bekleed. De Jager heeft zijn bachelor aan de Nyenrode Universiteit gehaald, en heeft vervolgens in korte tijd drie studies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Hoewel hij een groot deel van zijn carrière in de politiek doorgebracht heeft, vindt de Jager zichzelf geen échte politicus. Hij heeft altijd benadrukt dat hij weer terug wilde naar het bedrijfsleven, als zijn werk er in de politiek op zou zitten. Dit geschiedde met zijn aanstelling als CFO bij KPN. Overigens heeft de Jager op CFO Day 2012 nog gesproken. Bekijk de opname hier (vanaf minuut 2:35)

 

 

 

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij KLM werd op 7 oktober 1919 opgericht voor Nederland en haar toenmalige ‘koloniën’. KLM is vandaag de dag de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. Sinds de fusie in 2004 maakt KLM deel uit van de Air France-KLM Groep. Samen met Air France geeft KLM invulling aan haar leidende rol in de Europese luchtvaart. KLM richt zich op drie kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vrachtvervoer en vliegtuigonderhoud. In 2019 bedroeg de omzet van overkoepelend Air France-KLM 27,2 miljard. De nettowinst van Air Frandce-KLM bedroeg 290 over het kalenderjaar.

 

 

Naam

Jan Kees de Jager

Bedrijf

KLM

Geboortejaar

1969

Nationaliteit

Nederlands

 

Interviews (en andere belangrijke ULR’s)

Jan Kees de Jager officiëel benoemd als CFO van KPN

Jan Kees de Jager de nieuwe CFO van KPN 

 

Carrière

 

2019-heden
Commissaris, KLM

2017-heden
Voorzitter, Economic Board Zuid-Holland

2014-2020
CFO, KPN

2012-2014

Directeur ISM (Innovative Solutions in Media) eCompany/Spectra Vision

2010-2012

Minister van Financiën (CDA) Nederlandse Staat

2010-2010

Lid Tweede Kamer der Staten Generaal Nederlandse Staat

2007-2010

Staatssecretaris van Financiën (CDA) Nederlandse Staat

1992-2007

Directeur ISM (Innovative Solutions in Media) eCompany/Spectra Vision

 

Opleidingen

Nederlands Recht, Erasmus Universiteit Rotterdam

Sociologische Economie, Erasmus Universiteit Rotterdam

Business Administration, Nyenrode Business Universiteit

 

 

Gerelateerde artikelen