CFO Profiel: Kees van Dijkhuizen

Kees van Dijkhuizen was sinds 2017 tot 2020 CEO van ABN Amro. Eerder was hij CFO bij de bank. Robert Swaak volgt Van Dijkhuizen op als nieuwe CEO van de bank.

Van Dijkhuizen bekleedde diverse functies op de ministeries van financiën  en economische zaken zoals directeur Algemeen Economische Politiek en Directeur Generaal van de Rijksbegroting. Vanaf 2000 was Kees van Dijkhuizen Thesaurier Generaal. In 2005 ging Van Dijkhuizen aan de slag als CFO bij de Haagse NIBC Bank. De CFO bracht zijn studententijd door in Amsterdam, waar hij in 1982 een economiestudie afrondde aan de Vrije Universiteit. In zijn vrije tijd staat Van Dijkhuizen het liefst op het ijs. Hij is een groot schaatsliefhebber en maakt tochten van meer dan honderd kilometer.

 

Lees ook: Staatsbank ABN AMRO sorteert voor op beursgang en CFO ABN AMRO Jan van Rutte opgevolg door Kees van Dijkhuizen

 

 

 

Over ABN AMRO 

ABN AMRO is samen met ING en de Rabobank één van de drie Nederlandse grootbanken en richt zich op zowel particuliere klanten als zakelijke klanten. De bank is sinds 2012 in handen van de Nederlandse staat en gaat naar verwachting in 2015 naar de beurs. De bank was in 2007 onderwerp van een felle overnamestrijd. Uiteindelijk kocht een bankenconsortium van RBS, Fortis en Santander de bank voor 71 miljard euro. Kort daarna raakten met name RBS en Fortis in de problemen en heeft de Nederlandse staat het Nederlandse deel van Fortis en ABN AMRO overgenomen. Veel buitenlandse activiteiten van het ABN AMRO van voor 2007 waren inmiddels afgestoten of niet meegenomen in de overname. De bank heeft enkele activiteiten aangemerkt als kernexpertise, waaronder Private Banking, Energy, Commodities & Transportation (ECT) en Clearing.

 

Naam

Kees van Dijkhuizen

Bedrijf

ABN AMRO

Geboortejaar

1955

Nationaliteit

Nederlands

 

Carrière

 

 

2017 – 2020
CEO ABN AMRO

2013 – 2017

CFO ABN AMRO

2009 – 2013

Vice-voorzitter Raad van Bestuur NIBC

2005 – 2013

CFO NIBC

2000 – 2005

Thesaurier-Generaal Ministerie van Financiën en Economische Zaken

 

Opleiding

Economie – Vrije Universiteit Amsterdam

 

Nevenfuncties

  • Bestuurslid Duisenberg School of Finance
  • Lid AFM Commissie Kapitaalmarkt
  • Voorzitter van Commissie Toezicht van Nederlandse Vereniging van Banken
  • Voorzitter Rijkscommissie voor Exportkredietgaranties
  • Lid van Raad van Toezicht, Museum Meermanno

Raad van Bestuur
Kees van Dijkhuizen     CEO
Johan van Hall              COO
Wietze Reehoorn          CRO
Clifford Abrahams        CFO

Dit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO's geportretteerd in de rubriek Who's who.

 

Gerelateerde artikelen