CFO Profiel: Otto Jager

Otto Jager, getrouwd en vader van vier kinderen, werkt sinds augustus 2013 als CFO energienetbeheerder TenneT. Jager is in 2008 als Group Treasurer begonnen bij het staatsbedrijf. In 2011 werd hij benoemd tot Group Controller. Voordat hij bij TenneT begon, was Otto Jager werkzaam in de financiële sector.

Otto Jager is zijn carrière begonnen in corporate and investment banking bij Citigroup in New York in 1993. Hij werkte in New York, Sydney en Londen. Gedurende die tijd adviseerde hij grote bedrijven met betrekking tot financieringstransacties, zowel aan de kant van vreemd als eigen vermogen. In 2005 maakte Otto jager de overstap naar ING Wholesale Banking in Amsterdam. Hier heeft hij drie jaar gewerkt. Eerst bij de afdeling Corporate Investments en later als Director Event Finance.  Zijn netwerk in de financiële sector komt hem goed van pas bij zijn werk voor TenneT. Het bedrijf investeert veel in uitbreiding van het elektra-netwerk door overnames van hoogspanningsnetwerken en investeringen in elektriciteitskabels naar onder andere offshore-windparken. Over TenneT   Tennet Holding B.V. is een Europese elektra netbeheerder, werkzaam in Nederland en Duitsland. Tennet voorziet ruim 41 miljoen eindgebruikers van elektriciteit in de verschillende markten waarin zij actief is. TenneT Holding B.V. is opgericht in 1998 en het hoofdkantoor van TenneT ligt gevestigd in Arnhem. In 2013 telde TenneT ruim 2500 werknemers, waarvan ruim 1300 in Nederland werkzaam waren. De Nederlandse staat voor 100% aandeelhouder van TenneT Holdings B.V.

Naam

Otto Jager

Bedrijf

TenneT Holdings B.V.

Geboortejaar

1970

Nationaliteit

Nederlands

Carrière

 

2013 – Heden

Chief Financial Officer – TenneT

2011 – 2013

TenneTGroup Controller – TenneT

2008 – 2011

TenneTGroup Treasurer – TenneT

2005 – 2008

Director – ING Bank Amsterdam

2002 – 2005

Director – Citigroup London

1994 – 2002

Associate, Vice-President and Director – Citigroup New York

 OpleidingVrije Universiteit Amsterdam – Executive Master of Finance & Control (RC)CFA Institute – Chartered Financial AnalystUniversity of Wisconsin-Madison – M.Sc., FinanceErasmus University Rotterdam – M.Sc., Business EconomicsDit profiel is onderdeel van een reeks. Op CFO.nl worden alle Nederlandse top-CFO’s geportretteerd in de rubriek Who’s who

Gerelateerde artikelen