Dealjaar 2013 officieel van start voor bezoekers M&A Nieuwjaarsborrel

Met een chique en drukbezochte Nieuwjaarsborrel beleeft de M&A Community in 2013 een vliegende start. 150 M&A professionals en CFO's proostten bij gastheer Stibbe op een succesvol M&A jaar en kregen inspiratie van Ivo Lurvink, M&A Director bij ING Groep.

Kijk hier voor de foto’s van de M&A Nieuwjaarsborrel 

De gasten van de M&A Community en CFO Association werden door gastheer Stibbe uitstekend welkom geheten met Champagne in een fraai versierde zaal met uitzicht over het hart van zakelijk Nederland. M&A Professionals mengden zich met CFO’s en voor velen betekende de Nieuwjaarsborrel een weerzien van bekenden na de relatief rustige periode rond kerst.

Willem van Oosten en Michiel Rohlof heetten de aanwezigen namens de M&A Community welkom. Van Oosten: "Iedereen is weer vol aan de bak om 2013 tot een succesvol einde te brengen. Om tot dezelfde resultaten te komen als vorig jaar moet je dit jaar misschien nog wel harder werken. De hier aanwezige dealmakers streven naar een jaar waarin M&A definitief weer in de lift zit! Dat vertaalt zich ongetwijfeld in de eerste leaguetables van dit jaar. Namens alle partners van onze communit en de platinum partners Allen & Overy, ABN AMRO en KPMG in het bijzonder, op een succesvol dealjaar!"

Heleen Kersten, managing partner van Stibbe, gaf de aanwezigen het vertrouwen dat 2013 inderdaad een mooi dealjaar gaat worden. Haar kantoor is in ieder geval gezegend met een zeer drukke agenda, zo stelde Kersten. Deals vergen veel aandacht en elke deal kan stuk lopen in deze tijden, zoals de fusie tussen Deutsche Börse en Euronext waar Stibbe met veel inzet aan werkte om vervolgens door Brussel tegengehouden te worden. Gelukkig is dat recent meer dan goed gemaakt en kan Stibbe het jaar in met een prachtige adviesrol als adviseur van NYSE in de overname door Intercontinental Exchange. 

Na de twee korte welkomstwoorden was het tijd voor de visie van Ivo Lurvink, Head of Group Acquisitions and Divestments bij ING en winnaar van de M&A Awards 2012 voor Best M&A Director. In vogelvlucht nam Lurvink de aanwezigen mee naar alle grote deals die ING de afgelopen jaren wereldwijd heeft bewerkstelligd. Recent werd gewerkt aan ING Direct Canada, ING Direct UK, het belang in Capital One, de verzekeringsactiviteiten in Maleisië, de verzekeringsactiviteiten in Hong Kong, Macau en Thailand, het belang in een Chinese vermogensbeheerder en de vermogensbeheeractiviteiten in Thailand. Dit alles voor een gecombineerde totaalopbrengst van ongeveer 7,5 miljard euro. Flexibiliteit is één van de belangrijkste zaken bij zo’n megaproject, stelde Lurvink. Om meerdere verkopen in verschillende sectoren en landen voor elkaar te krijgen, zul je je als bedrijf altijd moeten kunnen aanpassen aan actuele ontwikkelingen. Alhoewel er nog een aantal Aziatische verzekeringsactiviteiten in de etalage staan, is Lurvink ook volop bezig met de voorbereidingen voor een IPO van de verzekeringsactiviteiten in de VS en in Europa met als mijlpaal de in november ingediende registratie voor een beursgang van de Amerikaanse activiteiten. In 2013 gaat ING daarom door met deals zoals we die het afgelopen jaar ook gezien hebben.

Na de inspirererende woorden van Lurvink was het tijd om te proosten op het nieuwe jaar, hetgeen door alle aanwezigen ruimschoots gedaan werd. Dealmakers van onder meer ABN AMRO, Allen & Overy, Alvarez & Marsal, Bank of America Merrill Lynch, Citigate First Financial, DataroomServices, Elstar Participaties, Eversheds Faasen, Gilde Buy Out Partners, Greenfield Capital Partners, Hill+Knowlton, Houthoff Buruma, ING, KPMG, Legadex, Leonardo & Co, Lexence, Linklaters, Loyens & Loeff, Mentha Capital, NautaDutilh, Randstad Holding, Santt en uiteraard Stibbe vertelden elkaar welke bedrijven zij dit jaar rijp voor een overname achtten. De Nieuwjaarsborrel ging uiteindelijk tot ruim over de oorspronkelijke eindtijd door maar als één van de laatste nieuwjaarsborrels is het nu duidelijk, er moeten deals worden gesloten! De resultaten daarvan zult u ongetwijfeld horen tijdens de volgende M&A Cafés, het eerste op 13 februari bij Loyens & Loeff. Kijk hier voor de foto’s van de M&A Nieuwjaarsborrel

Kijk hier voor alle M&A events in 2013