Infosys neemt crediteurenadministratie Jumbo Supermarkten over

Vandaag maken Jumbo Supermarkten, de op een na grootste supermarktketen van Nederland, en Infosys BPM, het business proces management onderdeel van Infosys (NYSE: INFY), bekend dat Infosys de crediteurenadministratie van Jumbo zal overnemen.

Deze aankondiging is onderdeel van een strategische samenwerking tussen de partijen, waarbij Infosys voor de komende vijf jaar haar financiële diensten verleent aan Jumbo voor zowel Nederland als België. Door deze samenwerking gaan de medewerkers van de crediteurenadministratie van Jumbo over naar Infosys.

De samenwerking ondersteunt Jumbo's strategie om zich te richten op haar kernactiviteiten.

Ton van Veen, CFO Jumbo Supermarkten: “Jumbo is enorm gegroeid en blijft groeien. We willen voorkomen dat dit tot te grote complexiteit leidt. Dat vraagt om slim organiseren, zodat Jumbo wendbaar en slagvaardig blijft en zich kan richten op het belangrijkste: ervoor zorgen dat boodschappen doen elke dag leuk kan zijn en de verwachtingen van klanten continu overtreffen. Het outsourcen van werkzaamheden zoals onze crediteurenadministratie, helpt ons hierbij.  Tegelijkertijd biedt de overstap van onze medewerkers naar Infosys hen het vooruitzicht om binnen Infosys verder carrière te maken.”

Anantha Radhakrishnan, MD & CEO, Infosys BPM “We zijn enorm blij met Jumbo als nieuwe klant van Infosys en de verbreding van onze dienstverlening naar de retailsector in Nederland en Belgie. Wij kijken uit naar de samenwerking en onze bijdrage aan de verdere digitalisering van het crediteurenproces van Jumbo middels het benutten van onze diepgaande expertise met digitale oplossingen en finance en accounting. Deze stap helpt Jumbo zich te concentreren op de groei van haar retailactiviteiten.”